De bedste opskrifter og billeder fra 2019 – del 2

Videre med de sidste seks måneder af 2019. Andet halvår var næsten endnu mere forpustende end første. Vi startede juli med at tage tre uger til USA. Til  det vilde vesten. Yellowstone, Buffalo Bill, rodeo, bisonokser, fjerde juli og i det hele taget den smukkeste og mest varierede natur.

De tre uger glemmer jeg aldrig. Nye opskrifter kom der ikke mange af, men til gengæld en masse inspiration til ny amerikanermad. Opskriften på de gode, hjemmebagte burgerboller må helt klart være månedens bedste.

Haven havde ikke godt af, at vi var væk. Det hele var tørt og miserabelt at se på, da vi kom hjem. I august begyndte det at regne. Og det er det faktisk blevet ved med lige siden. Det vådeste år siden 1800-og-etellerandet.

Der skete en masse i august. Min søde og smukke niece blev gift.

Jeg var i Sønderjylland med arbejdet og oplevede Sandbjerg Gods.

Og på havebesøg hos både Margit Bruun (Bruuns Have)

og hos Jeannett Fruergaard – i haven med de smukke græsser.

Augusts bedste opskrift var kyllingerullerne i cider med æble og brie . Den ret ville kunne gøre sig fint som gæstemad. Frugt og kylling kan noget – det kommer der mere om engang i næste uge.

September fløj forbi og pludselig nærmede efteråret sig.

Besøg på Gartneriet Råhøj

og i Lotte Bjarkes have. På samme dag endda.

Septembers bedste opskrift var forretten med friske figner, bacon og chiliflager. En kombination jeg i hvert fald skal huske, når det igen bliver sæson for figner.

I oktober blev jeg 60 – ikke til at forstå, men sådan er det altså. Husbonden fyldte også rundt, og vi holdt fester til den store guldmedalje. Sjældent har jeg da lavet så meget mad. Her er et glimt af en af de smukke buketter jeg fik. Med de fineste flammende fresia.

Den bedste opskrift var den indbagte postej med and, valnødder og meget andet guf.

Men forretten med den vanillegravade laks var nu heller ikke så ringe.

November. Endelig blev soveværelset færdigt. Det havde vi haft planer om længe. Jeg bliver glad bare af at gå derind – og jeg husker at rede sengen hver dag nu, fordi det ser så pænt ud. Puden er et arvestykke.

Jeg fandt faktisk slet ikke på nye retter i november. Vi lavede nem mad, kørte på rutinen, malede og samlede Ikeamøbler. Vi fik ny bordplade i køkkenet – og en ny vandhane og køkkenvask.

Jeg prøvebagte nogle af Pixis Kager – i et køkken uden vand… vi manglede vand i flere dage.

November stod blogmæssigt i bøgernes tegn, for der kom nye bøger af både Lotte Bjarke og Dorthe Kvist. Herlige bøger. Hvis du ikke har læst dem, er det vinter en rum tid endnu… En våd og grå dag som i dag er perfekt til at læse bøger om blomster.

December – ja, den er jo kun lige forbi. Bedste billede var nok det af årets julebuket til bordet. Fordi, det var første gang jeg prøvede at bruge julestjerner afklippede og sat i oasis. Det går rigtig fint, og de holder længe.

Den bedste opskrift var helt klart de søde kartofler i julehumør – dem skal du altså prøve – også selvom det ikke er jul mere. Kanel, citron og lidt brunt rørsukker klæder de orange, søde knolde rigtig godt.

Det var 2019 i korte træk. Tak for det år. Nu handler det om 2020. Det helt nye år, som vi kun lige har taget hul på. Det hele starter forfra, men alligevel er det nyt hver gang. Gad vide, hvad det bringer?

Rigtig god første fredag i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: