Sommerblomster – Fra frø til fryd. En boganmeldelse

Lotte Bjarkes nye bog, Sommerblomster – Fra frø til fryd, er simpelthen julegaven til alle dem, der elsker sommerens blomster og lige nu trænger til et skud solskinsvitaminer. Med skønne billeder, ideer, tips og tricks – ‘gartnertricks’, som Lotte selv kalder det – giver bogen inspiration til næste års flor af hjemmesåede sommerblomster.

Bogen er inddelt i tre dele. I første del, Fra havedrømme til virkelighed, gennemgår Lotte, hvor og hvordan sommerblomster kan bruges. Og det er praktisk taget alle vegne. I den nyanlagte have, i den gamle have, i højbede, på altaner og i krukker, i frodige skærehaver og puttet ind mellem grøntsagerne.

Der er masser af god inspiration og ideer til sammensætninger af sommerblomsterne, plus en masse andre gode fif og fremgangsmåder.

Lottes argumenter for selv at så sommerblomsterne er gode. Man får rigtig mange planter for det, en enkelt sommerblomst fra planteskolen koster. Og vigtigere endnu: Man får et meget, meget større udvalg.

I bogens anden del, Dyrk dine egne sommerblomster, får vi udførlige instruktioner i, hvordan man forspirer og sår forskellige typer frø ude og inde. Og hvordan man hjælper dem igennem den første tid. Læs den del af bogen grundigt og gør, som der står. Så kan det næsten ikke gå galt.

Sidste del af bogen består af plantelister. Tørketålende, skyggetålende, klatrende, duftende, sommerfuglemagneter, høje og lave. Planterne er kodet med symboler, så man kan se, hvordan de skal sås. Om det er ude eller inde, om de skal have kulde, mørke eller lys for at spire – og hvor de små spirebørn vil trives bedst som voksne.

Jeg vil tage bogen med til computeren og bruge plantelisterne, når jeg skal købe frø til næste års sommerblomster. Men først vil jeg finde lidt mere sofatid til bare at se på de dejlige, blomstrende sommerbilleder og drømme lidt. For billederne er fyldt med summende sommer og duft.

Bogen viser tydeligt, at Lotte Bjarke ikke bare er en dygtig gartner, men også en rigtig god pædagog. Hun kan se, hvor faldgruberne er, og roligt forklare, hvordan man tackler udfordringerne og undgår at falde i.

Jeg har været i Lottes have to gange – det kan du læse om her og her. Havebillederne ovenfor stammer fra de besøg. Du kan også læse mere af og om Lotte Bjarke på bloggen Helt hen i haven og se billeder fra haven på  Instagram.

Bogen er på 176 sider, koster 249 kr. og kan bestilles hos boghandlere over hele landet, på nettet hos f.x. Saxo, Arnold Busck og Bogreolen og selvfølgelig også direkte hos Forlaget Linnea.

Måske er der et Black Friday tilbud et sted?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sommerblomster – Fra frø til fryd. En boganmeldelse”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: