Mortens Aften igen – opskrift på andebryststeg på ben

Så er den der igen. Mortens Aften.

Her kommer opskriften på, hvordan man laver en andebryststeg på ben på klassisk og traditionel vis.

Man skal bruge:
1 andebryststeg – vores var på 1500 g.
2 æbler
10 svesker uden sten
Salt
Peber
Vand

Gnid andebryststegen indvendigt og udvendigt med salt og peber. Fyld det med æbler og svesker. Hæld en cm vand i bunden af fadet og stil det i ovnen på 150 grader i halvanden time.

Billede1

Hæld så vandet fra til sovs og hæld lidt nyt vand ved – det skal også bruges til sovs. Hvordan man laver sovsen, kan du se her. Er det en andebryststeg er der ikke noget at koge fond på – derfor udskifter jeg vandet undervejs, så der bliver lidt mere at gøre godt med.

Skru ovnen op på 190 grader og bag andebrystet i endnu en halv time.

Billede2

Her kommer vi til det tidspunkt, hvor man kan vælge. Enten giver man den nu fuld skrue med grill og varmluft, til skindet bliver sprødt. Eller også tager man den ud og lader den køle ned, så den er til at røre ved, skærer kødet fra benene, lægger det tilbage i fadet og griller det sprødt, når man er klar til det.

Jeg vælger helt klart den sidste metode, for så kan jeg nå at lave alt tilbehøret uden stress og jag. Kartofler, både brune og hvide, rødkål (lav det mindst dagen før), æblerne og sveskerne fra anden, den gode andesovs og selvfølgelig asier og tyttebærsyltetøj. Noget af et udstyrsstykke er det med sådan en traditionel an(d)retning.

Sådan – klar til spisning.

Billede3

Ser det ikke godt ud? Og meget traditionelt? For hvis det ikke ser traditionelt ud, har jeg gjort en fejl. Det skulle være så traditionelt som muligt. Det havde Bondemanden nemlig ønsket sig.

God Mortens Aften, når du kommer dertil.

PS: Sidder du nu og læser denne opskrift og tænker på, hvordan du dog skal nå at få styr på det hele? Så er julelisten med opskriften på en stressfri julemiddag lige her. Ikke arbejdsfri – men stressfri.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mortens Aften igen – opskrift på andebryststeg på ben”

 1. Ha, ha. Elsker din indledning. Det er virkeligt den mest tossede baggrundshistorie og mine børn bliver aldrig trætte af at fortælle den netop af den grund. Vi elsker alle sammen and og spiser det virkeligt gerne i november og december.

  Fredag fik vi klassiske and som afskedsmiddag for vores søde udvekslingsstuderende der elsker danske traditioner og i går fik vi så and i wok som er en hurtig hverdagsret der tilmed egner sig til den svingdørsdag som mandag er i vores familie. Andebryststeg er en anden skøn måde at tilberede and på men detsværre er det næsten kun omkring Mortens aften man kan købe de gode af slagsen.

  Like

  1. 🙂 Normalt laver vi også en eller anden form for utraditionel and til Mortens Aften og så den helt klassiske til jul. I år havde min mand bare sådan ønsket sig en klassiker, så det fik vi. Men and i wok – og gryderet med andelår – er også superlækre måder at fortære de jobkonsulenter på…

   Like

 2. Uh… det ser lækkert ud…… Vi er ikke gode til historierne beg traditionerne…
  Stegen ser lækker ud hos jer…. Jeg skal desværre på job.. så anden bliver ikke i dag..
  God dag til dig…

  Like

Der er lukket for kommentarer.