Småkager med appelsin og rosmarin

Duftende, sukkersprøde, smørsmeltende småkager, der taler til alle sanser.

De er lækkert lysebrune, de knaser (sprødhedsfaktoren er mindst 1000), de smelter på tungen, og de smager frisk af appelsin og krydret af rosmarin.

Til en portion skal du bruge:
125 g blødt smør
200 g sukker
1 æg
2 spsk finthakket, frisk rosmarin
Revet appelsinkal fra 2 økoappelsiner
Et nip fint salt
1 tsk bagepulver
225 g hvedemel (brug altid mel med lavt proteinindhold til småkager)

Pisk smør og sukker luftigt og rør ægget i. Tilsæt rosmarin og appelsinskal. Bland mel og bagepulver og rør det i blandingen.

Vend dejen ud på et skærebræt og form den til en pølse, ca. 4-5 cm i diameter. Rul pølsen ind i bagepapir og læg den i fryseren en times tid. Nu kan du skære skiver af dejen – tynde skiver, som du lægger på en bageplade og bager på 180 grader varmluft i 5-7 minutter. Hold øje – det går hurtigt. Kagerne skal kun lige være lysebrune i kanten og ellers gyldne.

Jeg brugte vores pålægsmaskine til at skære skiverne og satte skivetykkelsen til cirka 2 mm. Det gik snildt, og der blev små 100 kager af portionen.

Det er de lækreste, sprøde, små hapser-småkager, jeg længe har smagt.

Opskriften er baseret på en opskrift på italienske småkager, jeg fik i en madgruppe på Facebook. Jeg skulle bruge dem til kirkekaffe i søndags, så jeg udelod de hakkede pistacienødder fra den oprindelige opskrift (så alle kan spise dem, allergier eller ej), og jeg satte mængden af rosmarin og appelsinskal op. Det var ingen skade til.

Hvis du går og holder efterårsferie, er det måske lige de småkager, du skal bage i dag?

God onsdag.

PS: Og hvad skal du så stille op med de to appelsiner, når du har brugt skallen? Hvad med en lille dessert af kanelmarineret appelsin?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Småkager med appelsin og rosmarin”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: