Pixis Kager – en boganmeldelse

Den her bog har jeg glædet mig til både at læse, teste og skrive om. Pixis Kager. En kogebog med amerikanske – og amerikansk inspirerede – opskrifter på mange slags pandekager og vafler, doughnuts, cookies, muffins, cheesecakes og tærter.

Christel Pixi er dessertkok, og hun er halvt amerikaner. I Danmark, har hun savnet det amerikanske bagværk. Og som hun selv skriver, kan man ikke tage til New York, hver gang man får lyst til en tærte med saltkaramel. Man er simpelthen nødt til at finde ud af, hvordan man selv laver sådan en. Den opskrift og mange andre lige så lækre, finder man i bogen.

Jeg har prøvet et par af opskrifterne her i weekenden (og i et køkken uden vand følte jeg mig helt som en præriehusmor… bare en lidt heldig en med vand i næste rum og med et stort køleskab). Først tærten med saltkaramel, som fik mine tænder til at løbe i vand, allerede da jeg så billederne.

Her er Pixis udgave af tærten i bogen – med ingredienserne til min kage i samlet flok omkring.

Og her er min færdige tærte. Chokolademørdej, chokoladeglaze på toppen

og den lækreste saltkaramel i midten.

Umiddelbart ser det lidt kompliceret ud, men Christel Pixis vejledninger er lige til at gå til. Bare man følger dem, går det ikke skidt. De er skrevet, så enhver kan følge med.

Man siger, at noget er ‘as American as apple pie’. Æbletærte er nærmest den amerikanske nationalkage, så den måtte jeg også prøve. Her er tærten i bogen:

Og her er min udgave:

Også den var lige til at gå til, når man fulgte anvisningerne. Det kommer faktisk til at ligne billederne, og det er jo slet ikke så ringe.

Husbonden var ikke ked af at være forsøgskanin, og det var mine kolleger heller ikke. Kagerne rækker til mange. Fordi der hverken er sparet på smør, fløde, sukker, vanille eller krydderier, er der simpelthen bare så meget mere velsmag og kage for pengene, at de rækker langt.

Der er mange andre lækre kager i bogen. Mississippi Mud Pie, muffins med lækkert fyld, cheesecakes i mange varianter. Det næste, vi skal prøve herhjemme, er de tykke, men luftige amerikanske pandekager med indbagt æble og ahornsirup.

Jeg burde måske nok have kendt til Christel Pixi tidligere.

Hun bager kager i TV udsendelsen God Morgen Danmark. Men – vi ser ikke fjernsyn om morgenen, og faktisk også kun sjældent om aftenen. Derfor var mødet med bogen helt uden forudfattet kendskab eller meninger, men jeg er overbevist fan nu. Godt, der er bøger til, når man nu ikke har tid til TV.

Kender du en, der er glad for at bage, eller kender du en, du gerne vil have til at invitere dig på kage? Så er Pixis Kager en rigtig god julegaveide. Og vil du bare gerne have den selv, er der da endelig noget at skrive på den ønskeseddel, som familien snart begynder at afkræve dig, ikke?

Bogen er udgivet på Lindhardt og Ringhof, er på 168 sider og koster 249,95 kr.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Pixis Kager – en boganmeldelse”

 1. Det lyder lækkert og sejt du lavede dem selv om du måtte undvære vand i køkkenet . Jeg holder meget af at bage bare ikke for tid høre til dem der tager på ved at kigge.
  Nå kan jo også være for di jeg elsker kage .

  Like

 2. Jeg elsker kage 🙂 Og jeg siger som Lisbeth, at Per er en heldig forsøgskanin. Jeg lægger også gerne smagsløg til, hvis jeg en dag kikker forbi 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Han brokker sig heller ikke 🙂 Jeg er spændt på pandekagerne. Kærnemælk er kodeordet, som i ret meget amerikansk mad.
   Bare giv varsel i god tid, før I kommer, så kan jeg nemt bikse en kage 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.