Stegte sild i eddike – de bedste

Stegte sild i eddike er en af mine absolutte fiskefavoritter på et frokostbord i efteråret og om vinteren. Men hvor er man tit blevet skuffet over færdigkøbte af slagsen, der ligger i en vandet og ukrydret lage.

Opskriften her er på stegte sild i eddike, der smager, som de skal. Hemmeligheden er – som altid: spar ikke på krydderierne og sukkeret. Opskriften er på en stor portion – det er jo tit noget, man laver til mange, og ellers holder de sig fint en 5-6 dage i køleskab.

Du skal bruge:
12 ferske sildefiler
Rugmel til at vende dem i
Smør til stegning

Til lagen skal du bruge:
3 dl vand
1 spsk hel allehånde
1 spsk hele korianderfrø
1 spsk hele nelliker
1 spsk hele peberkorn
6-7 laurbærblade
500 g sukker
3/4 liter lagereddike
Masser af løgringe

Kog krydderier og sukker sammen med vandet – lad det koge nogle minutter til sukkeret er opløst, og hele køkkenet dufter af krydderierne. Hæld eddiken i og giv det et opkog.

Del sildene i to på den lange led – brug en saks – og klip rygfinnen af i samme hug. Skyl dem grundigt.

Billede1

Vend sildene i rugmel og steg dem i smør ved god varme – ca. 3 minutter på hver side.

Billede2

Skær løg i ringe, og læg de stegte sild lagvis i en skål med løgringe imellem. Lad det første lag være løg, så sildene løftes fra bunden af skålen og lagen kan trænge ind.

Hæld den varme lage over og lad hele herligheden køle godt af. Lav dem dagen før, de skal bruges – de har godt af at stå og trække i mindst et døgns tid.

God mandag.

P.S. Det er en god ide at putte filteret fra emhætten i opvaskemaskinen den dag, du har stegt sild.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Stegte sild i eddike – de bedste”

 1. Hej Karen du ønkses et forsinket men ikke mindre hjertelig tillykke med dagen i går
  god Tirsdagsdag til alle
  på Gaarden

  Like

 2. Til lykke med fødselsdagen Karen! Nej, det kan da umuligt være din skyld, at vejret er mere end tosset. Jeg håber sandelig ikke, I får det lige så voldsomt, som det har været/er her. To store træer i haven er lagt ned, flere kæmpegrene på min ældgamle bøg foran huset ligger og roder rundt på plænen, og der ligger desværre tagsten ude på gårdspladsen. Det er meget uhyggeligt, for det buldrer og brager uden for vinduerne, og jeg måtte straks slutte en opringning, fordi jeg slet ikke kunne høre andet end uvejret. Vinden har de sidste timer været i stik vest, så det er helt sikkert værst for folk og fæ ude på vesterkanten.

  Like

  1. Der er en del land mellem os og Vesterhavet – heldigvis. Det stormer, men det er ikke voldsommere, end det har været så mange gange før. Væltede træer og tagsten er afskyeligt – og larmen fra vinden er noget af det mest stressfremkaldende, der findes. Håber, det snart lægger sig.

   Like

 3. Ja, stegte sild i lage er rigtig godt – gerne med en bette snaps til. Her kommer der et par gode kaninbaglår i gryden til i aften.
  Sådan en Hansiomatic er det mon ikke én med kickstart, eller var det kun min, der var det 🙂
  Karen, den rigtige blogadresse er foodwishes.blogspot.dk – han er heller ikke så tosset til at finde på!
  For Søren, hvor det er begyndt at gå voldsk til hernede. Lige pludseligt for et øjeblik siden tog det for alvor fat, dog i det fineste solskin. Godt planlagt skulle jeg kun udenfor efter avisen i dag.

  Like

  1. Det er også ved at komme her til nu. Vi har lige fået hentet kreaturer til slagtning, og det var ikke sjovt at være ude i det vejr. Jeg fralægger mig skylden, selvom jeg har fødselsdag i dag 😉 Det er en fæl englænder, der har fødselsdag samme dag, og han har sendt stormen over til os.

   Like

  2. Elsebeth,denne her Hansiomatic behøver ikke et venligt trit i Bukserne for at komme i gang,denne Hansiomatic er af den Typ som automatisk starter af sig selv når det kræves.det er jo derfor den hedder Hansiomatic og ikke Hansisløvsindisk 8)

   Like

 4. Guten Tag!
  Yep stjææækt sild i eddike mæ løw,det er godt.og jeg kan godt lide at du bruger alle de skønne krydderier til lagen.
  Go Mandagsdag
  PS
  hvis kun man ejeren Hansiomatic kan man så bruge den til at vaske Emhættefiltrene????

  Like

   1. Yep særdeles effektiv og alsidig sådan en Haniomatic.
    Børsten kan med et snuptag skiftes ud med en Kost eller en Skovl og bliver derved en udmærket
    Snebekæmpningsmaskine

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: