Flammefarvede, fyldte fresia

Jeg har fået en kæmpestor buket blomster. En smuk, traditionelt spiralbundet buket. Nu hvor den står og folder sig mere og mere ud, er der særligt én blomst i buketten, jeg er helt vild med.

Det er de fyldte gule og røde fresia. Jeg har da aldrig set så skønne fresia før.

Fresia dufter af barndommens blomsterbutikker. Kølige butikker, hvor blomsterne kunne holde sig friske, med en stærk duft af roser og fresia fra de farvestrålende, høje blomsterspande.

Den stærke, men alligevel lette og rene duft er vidunderlig. Og alligevel er det længe siden, jeg har set fresia i buketter. Engang var de nærmest uundværlige, men så er de sikkert gået af mode. Sådan går det med de fleste ting, der først er hist og her og derefter alle vegne, før de forsvinder ud af billedet.

Avlerne må have fundet på noget nyt – fyldte og flerfarvede fresia, og nu kommer de måske ind i varmen igen? Det er da dejligt.

Jeg glæder mig til at se nye fresia i forårets og sommerens farver. Lige nu glæder jeg mig vildt over min smukke, glødende efterårsbuket.

Den er ikke 3F og kunne aldrig drømme om at lukke en lufthavn. Den er hele 4F: Fyldte, FlammeFarvede Fresia. Og den stopper mig, hver gang jeg går forbi.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Flammefarvede, fyldte fresia”

 1. Fresier var min første Svigermor yndlingsblomst
  Og ja it’s a very long time ago siden jeg har set frm
  Og slet ikke i så smuk en udgave
  En smuk Tirsdagsdag til alle i og omkring Skivholme

  Like

 2. Ja, det er en skøn buket! Jeg deler dine minder om fresiaduften i barndommens blomsterbutikker. Jeg ved fra billeder, at der var fresia i min mors brudebuket, da mine forældre blev gift sidst i 50’erne. – Og hun har fortalt at kirken var pyntet med fresia. Bloomon bruger dem ofte i deres buketter, så jeg har haft en del fresia igennem de seneste år. Og de ER dejlige 🙂
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: