De bedste opskrifter og billeder fra 2019 – del 1

Mens jeg stadig har juleferie, vil jeg bruge lidt tid på at se tilbage på de bedste opskrifter og de bedste / mest betydningsfulde billeder fra året, der gik. Helt ligesom jeg plejer.

I januar var det mest betydningsfulde billede billet af Rosie den dag, hun flyttede ind hos os. Hun er lidt af et hundemirakel.

Et andet billede, der også varslede om bedre tider forude, var de små erantisnakker, der var ved at bryde igennem. Vinterblomster er noget af det mest optimistiske, der findes.

Den bedste opskrift var Melanzane alla Parmigiana – en italiensk ret med aubergine, kraftig tomatsovs og masser af parmesan. Det er en dejlig vinterret med varme i, og i denne version er der lettet væsentligt på fedstoffet, så man kan smovse med god samvittighed – og uden mavepine.

Det blev lynhurtigt februar, og der var det billede, jeg holder mest af, billedet af tivolitulipanerne – i februar kan man næsten ikke finde farver ude, så dem må man simpelthen bare købe sig til for ikke at gå helt ned på  sort/hvid/grå/brun.

Den bedste opskrift var brødet med kerner og hørfrø – og bageenzymer. Nybagt, sprødt brød er også allerbedst en kold dag. Og bageenzymerne var en åbenbaring rent brødmæssigt.

I marts begynder foråret så småt – i hvert fald i kalenderen. Der var det bedste billede den brusende bæk i solskin.

Men de små martsvioler er en stærk nummer to – nogle vil nok synes nummer et, for de var ikke nede ved bækken den dag, jeg tog billeder, så de kan ikke høre brusen og rislen eller mærke vinden i kinderne.

Den bedste opskrift var opskriften på den lækre, kolde rejetærte. Den er så frisk og lækker og forårsagtig.

April – nu blev det forår med pippende fugle og blomster i haven. De svovlgule anemoner fra Rita (Blomstertøsens Have) kom så fint – dem glæder jeg mig til at møde igen.

Den bedste opskrift i april var også noget med rejer. Torsk med rejer, grønt og rygeostcreme . Let mad til en fredag i april.

Maj – uendeligt skønne maj. Der er vist ikke en smukkere måned til. Hegnene blomstrer, haven blomstrer,

og i maj fik vi søde, lille, frække Maggie.

I maj var jeg på besøg i Claus Dalbys have – altid en dejlig, dejlig oplevelse, der sender en hjem fyldt med ideer og farver summende i hovedet.

Majs bedste opskrift var tærten med fersk laks og asparges.

Juni dufter lysegrønt af græs,

og der er utallige blomster i haven. Det er svært at vælge det bedste billede, så måske skal det slet ikke være et hjemmefra. I juni var der jo CPH Garden, og der var der bestemt ingen mangel på motiver. Det kan vist roligt kaldes årets havebegivenhed.

Junis bedste opskrift var det amerikanske fyldte farsbrød i tortilla både. Barbecue, cheddar og godt oksekød – med pift i.

 

Det var lidt at tage forskud på glæderne og vores store rejse til det vilde vesten i juli. Men det venter vi med til i morgen, hvor jeg ser på årets sidste seks måneder.

Har du hængt på så langt som til nu, fortjener du virkelig en kaffepause.

Rigtig god aften her den stormomsuste 2. januar.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “De bedste opskrifter og billeder fra 2019 – del 1”

 1. Godt nytår! Og tak for endnu et skønt indlæg fra din hånd med smukke billeder, søde beretninger og herlige opskrifter. Vil bare lige kontrollere – kun 3 spsk parmesan til aubergine retten? Har lige skrevet den ned og tænker, at den må være skøn og meget let – så den ryger på madplanen mandag som supplement til weekendens rester.

  Like

  1. Tak, Anette – og også godt nytår til dig.
   Du kan sagtens bruge mere parmesan – det kan man aldrig få nok af. Men de tre spsk giver smag nok, hvis man er i slanke-mode, og jeg forsøgte at spare på fedtet ved at tørstege og ikke bruge for meget ost. 1 spsk pr. lag – meeen… den bliver ikke ringere af mere 🙂

   Like

 2. Og jeg sidder med morgenkaffen samtidig, og med flere åbne fanblade på opskrifter. Madtid- er vel altid til at tænke på;-)))) Tak for første halvår, og dejlige billeder.
  Rigtig godt nytår
  Kærlig hilsen Anette

  Like

 3. Man bliver helt glad af alle de dejlige billeder og fine stemninger, Karen! Og det billede Rosie er vist et af mine yndlingshundebilleder 🙂

  Like

 4. Der er sket meget Karen og tænk i har også haft den store ferie.
  2019 har vist været et dejligt år for jer.
  Den reje tærte skal jeg vist kigge lidt nærmere på.

  Skøn aften
  Charlotte

  Like

 5. Rigtig godt nytår til dig Karen.det er såå hyggeligt og følge dine skriverier.
  Hvor er de søde dine hunde, jeg har tit tænkt på hvordan nogen kunne finde på og give Rosie væk. Var den bare avlshund måske og bare blevet for gammel til flere hvalpe?

  Tak for dine gode opskrifter,som jeg tit bruger .jeg har et glas kirsebærsauce tilbage fra jul,har tænkt på at komme det i kagen for den travle husmor…….kan jeg det tror du?
  Kh Grethe

  Like

  1. Det tror jeg i hvert fald, du kan. Det bliver en superlækker travl husmorkage 🙂 Man kan faktisk putte alt muligt i den kage med stort, stort held.
   Vi fik i begyndelsen bare lov til at låne Rosie for, at hun skulle hjælpe med at få styr på Fie. Det lykkedes ikke. Men på det tidspunkt var vi blevet så glade for Rosie og omvendt, og vi fik lov til at købe hende. Det var vi spændte på – for tænk hvis…. det ville ikke være til at bære.
   Hun har været champion i både Danmark og Sverige, hun er mor til et sted mellem 30 og 40 hvalpe – har haft fire kuld, og træneren og avleren mente, at hun kunne få et rigtig godt pensionistliv hos os. Så vi var heldige 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: