Indbagt postej med and, valnødder, æbler og salvie

Den næste opskrift fra fødselsdagsfrokosten er en indbagt postej med and, fars, valnødder, æbler og salvie. Sådan en indbagt postej har lige lidt wow-effekt. Det ser nu engang bare ret godt ud, og det er heller ikke noget, man får alle vegne.

Opskriften er baseret på den opskrift, jeg lavede for nogle år siden, da vi havde en rest andekød tilbage fra julen: Andepostej på engelsk vis. Fyldet er lidt anderledes, og der er mere af det. Opskriften er nemlig til en stor postej – til en hel rugbrødsform fuld. Du kan sagtens lave en mindre postej – og du kan sagtens putte andet kød end andekød i. Eller du kan nøjes med farsen. Det bliver den jo en del billigere af, og den smager stadig godt – og ser godt ud.

En vigtig ting: Bag postejen dagen før, den skal spises. Så er smagsindtrykkene fordelt, og den er meget nem at skære pæne skiver af.

Til den store rugbrødsform skal man bruge dej af
250 g hvedemel
1 drys salt
1 tsk bagepulver
125 g smør
1/2 dl mælk
Og et æg til pensling.

Start med at lave dejen. Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles. Læg dejen på køl i en times tid – eller lav den dagen før.

Til fyldet skal man bruge:
Kød fra to tilberedte andelår
2 madæbler i tern
100 g groft hakkede valnødder
2 spsk hakket, frisk salvie
1 kg hakket kalv og flæsk
1 stort groftrevet løg
2 æg
1 stor grydeskefuld mel
Mælk til at justere konsistensen
Salt og peber

Til fyldet skal du starte med at tilberede andelårene. Det kan også sagtens gøres dagen før, du laver farsen. Eller måneder før, hvis du bare fryser kødet ned, til det skal bruges.

Andelårene skal brunes i en gryde, hvorefter man tilsætter lidt vand, lidt æbletern, salt og peber. Lad dem simre møre. Afhængigt af størrelsen tager det fra tre kvarter til en time. Lad lårene køle lidt af, pil kødet fra benene og skær det i tern.

Rør en frikadellefars af hakkekød, salt og peber, løg, æg, mel og mælk. Det skal være en ret fast fars. Bland andekød, æbler og hakket salvie i farsen.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i formen – lad den overskydende dej hænge ud over kanten. Fyld nu op med fyldet. Fold den overskydende dej ind over toppen på fyldet, smør dejen med æg og bag hele herligheden en times tid på 180 grader.

Sådan en postej smager godt med coleslaw eller en anden kålsalat til. Den jeg lavede til festen var med marinerede gulerødder og portvinssyltede tranebær.

Den får du opskriften på i morgen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Indbagt postej med and, valnødder, æbler og salvie”

  1. Det er noget af det lækreste at have i køleskabet – og du har helt ret – smager langt bedre efter en dag på køl! Jeg har aldrig prøvet at lave dejen selv (plejer at få slagteren til at skære helt tyndt spæk) – så det vil jeg prøve en dag. Mums!!

    Like

Der er lukket for kommentarer.