Friske figner med bacon og chili

Friske figner med bacon, ahornsirup og chili er noget nær den bedste hapser, jeg nogensinde har smagt. De har det hele. Sødme fra frugt og ahornsirup, syre fra sherryeddike, salt og røg fra sprød bacon – og et lille pift chili fra chiliflagerne, der er drysset ud over hele herligheden.

Nu hvor det er fredag, var det måske værd at prøve?

Til fire figner skal du bruge:
4 skiver bacon
3 spsk ahornsirup
2 spsk sherryeddike
1 drys chiliflager

Steg baconskiverne sprøde og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Knus dem med fingrene, når de er blevet kolde.

Behold cirka 2 spsk baconfedt på panden. Tilsæt 3 spsk ahornsirup.

Læg de halve figner med skærefladen nedad på panden og lad dem stege stille og roligt i 5 minutters tid, så skærefladen karamelliseres, og der siver lidt saft ud.

Tag fignerne af panden og læg dem på et fad. Hæld 2 spsk sherryeddike på panden og lad det koge sammen med resten i et minuts tid til en sirupsagtig konsistens.

Anret fignerne på et fad, drys knust bacon over, dryp med siruppen fra panden. Drys med nænsom – eller ødsel – hånd (det er din mund…) chiliflager over hele herligheden.

Spis dem med det samme.

De forsvinder som dug for solen.

Jeg fandt opskriften, da jeg søgte på nettet efter opskrifter på retter med figen. Så det eneste, jeg kan tage æren af her, er oversættelse og en let tilpasning. Stort tak til bonappetit.com. Den gemte sig i det her slideshow, der nok er værd at tjekke, hvis man har figner i overskud.

Vi har selv et figentræ. Vi har fået det af Nana, der har bloggen Mit Landliv. Træet er endnu ikke kommet ud over pottestadiet,

så figner henter vi hos grønthandleren.

Lisbeth, der har Lisbeths Haveblog, har et stort træ i haven med masser af frugt. Det var, da Lisbeth skrev, at det var svært at finde opskrifter på mad med figner, jeg begyndte at søge – af ren nysgerrighed. Nu har jeg fået en ny livret ud af det – slet ikke så dårligt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Friske figner med bacon og chili”

 1. Det skal vi have 😉
  Jeg vil lige tilføje, at jeg sagtens kan finde figenopskrifter. De er bare ikke gode. Vi har tygget os gennem mange triste mærkværdigheder.
  Men denne lyder skøn, så tak for den. Vi glæder os allerede.
  God weekend.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg synes, der var flere, der så gode ud i slide showet – man skal nok til udlandet for at finde gode opskrifter. De danske er næsten altid noget med at smide fignerne i salat, eller også er det desserter.
   God fornøjelse og kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: