Uden vand i køkkenet – 15 års krisen

Vandhanen var begyndt at dryppe. Jævnt. Nærmest hypnotiserende, regelmæssige plink-plink i køkkenvasken. Det var dog ikke det, der stod øverst på to-do listen her i weekenden.

Da plink-plink blev til plink-plink-plink-plink, begyndte det forhold at ændre sig. Det var stadig næsten muligt at ignorere, når vi nu var i gang med at male soveværelse. Det kunne til gengæld ikke ignoreres længere, da der begyndte at løbe vand ud af køkkenskabet… Det dryppede også nedenunder vasken – ikke kun i den.

Vi fik lukket for vandet, og det viste sig, at et af rørene op til blandingsbatteriet var gennemtæret. Siden har vi ikke haft vand i køkkenet, og der går nogle dage, før der kommer det igen. Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg har tændt for den tomme vandhane her i weekenden. Lørdag er ikke den bedste dag for den slags…

Vi har fundet et nyt blandingsbatteri, men det skal sendes og kommer nok først i Brugsen i morgen eller overmorgen. Det er med flexslanger, der ikke gennemtæres eller knækker.

Og så var det, vi tænkte, at køkkenbordet faktisk er ret slidt efter 16 års brug. Og at vi aldrig har været helt glade for vasken med de to rum, som vi ellers syntes var så smart dengang.

Nu får vi nyt køkkenbord – i laminat, der ligner asketræ. Jeg vil ikke have rigtigt træ, for jeg orker ikke vedligeholdelsen, og jeg frygter konsekvenserne af rødbedesyltning og ægte, lyst asketræ, jeg har glemt at give olie – og vi får en ny vask, der er stor nok til, at man kan vaske bageplader i den.

Jeg hørte engang en sige, at når man havde boet i et hus i 15 år, skulle man skynde sig at flytte. For derefter begyndte tingene at skulle skiftes ud i en lind strøm. Det passer, må man sige. Vi flytter ikke, og derfor kommer det til at gå lidt hårdt ud over lommepengene.

Men alt skulle blive godt i løbet af ugen. Indtil da er det en lille smule bøvlet… sagt med ægte jysk underdrivelse, og vi kigger lidt misundeligt på det nye hus, der er bygget længere oppe i byen. Der går tingene ikke sådan i stykker – før om en 15 års tid.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Uden vand i køkkenet – 15 års krisen”

    1. Sådan er det jo – men det griber jo om sig sådan noget, og dyrt er det også… Vi har også næsten lige fået skiftet vaskemaskinen, køleskabet og opvaskemaskinen. Komfuret opgav ånden for et par år siden, og emhætten står for tur… Jeg må se at komme på arbejde og tjene nogle nye penge 🙂
      Kh, Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.