De bedste opskrifter og billeder fra 2022 – del 1

Traditionen tro kommer her et lille tilbageblik på det år, der er gået. 2022 på godt og ondt, men mest på godt: De bedste opskrifter og de bedste billeder fra året, der er gået.

Januar. Der er ingen tvivl om, at den bedste opskrift fra januar er opskriften på hjemmelavet Teriyaki sovs. Den smager fantastisk og kan bruges til både fisk, til teriyakiskum, til kylling og til oksekød.

Find opskriften på Teriyaki sovs i indlægget her om lynstegt tun med teriyakiskum.

Det bedste billede burde have været et skønt snebillede, men januar var mørk og våd. Til gengæld var der hygge indenfor.

Der er sjældent meget godt at sige om januar, så jeg iler videre til februar, hvor den bedste opskrift må være denne: Det nemme Mette Munk hack, der tryller lækre fastelavsboller frem med en minimal indsats. Vil du hellere have helt hjemmebagte fastelavnsboller, er der nogle rigtig gode opskrifter, som du finder her.

Let forbedrede Mette Munk fastelavnsboller

Der var nu andet at tænke på i februar end fastelavnsboller. Det var den 24. februar, russerne invaderede Ukraine. Hele verden så anderledes ud efter det. Kampen fortsætter, og vi må støtte ukrainerne alt det, vi kan. Både i tanke og handling.

Derfor er det meste sigende billede herfra i februar billedet af min tablet, der i ugevis konstant var slået op på Breaking News ved siden af arbejdscomputeren.

Det var dog ikke det kønneste billede at vise fra februar. Det finder vi udenfor, hvor bækken brusede og lavede vandfald mellem de store elletræer.

I marts begynder man at forvente forår, og man bliver mere og mere utålmodig. Heldigvis begynder de første forårsløg at kigge frem, og selvom det hele stadig er brunt og blegt, bliver man så uendeligt glad for synet af de små, tapre blomster, der trodser nattefrosten.

Den bedste opskrift i marts var Kylling Kiev. Det kunne næsten ikke være andet, som tingene var, medmindre man da havde lavet ukrainsk borscht.

Kylling Kiev – en god ret på en lørdag, hvor alles tanker var i Ukraine.

Marts blev til april, og kom der sne. Lettere forsinket er vi nok nogle, der vil mene. Heldigvis varede det ikke så længe.

Det blev påske, og den bedste påskeret var den italienske påsketærte, Pizza Rustica. Når fastetiden sluttede til påske, hønsene var begyndt at lægge æg igen, og spinaten voksede i de italienske køkkenhaver, var det tid til at lave Pizza Rustica. Det gjorde vi også, og det vil vi gøre igen. Den smager også rigtig godt kold og gør sig godt som ‘det nye indslag’ til den traditionelle påskefrokost.

Pizza Rustica – en italiensk påskeret

Maj. Alt bliver grønt og blomstrer.

Mørke magnolia i Claus Dalbys have.

Måneden bød på et forårsbesøg i Claus Dalbys have, en vandretur rundt blandt blomsterne i Forår i Friheden og en tur til København til kick-off på CPH Garden.

Magnolia hjemme i vores egen have.

Utroligt, der overhovedet blev tid til at lave mad i den hektiske maj, men det gjorde der. Jeg vakler lidt mellem to opskrifter, når den bedste skal vælges, så du får lov at vælge. Der var den nemme og knapt så dyre version af makronsnitter med rabarber.

Makronsnitter med rabarber

Og der var den krydrede og friske asiatiske oksekødssalat. Forår på et fad. Vidt forskellige opskrifter og retter, så det er svært at vælge, ikke?

Asiatisk Beef Salad med nudler, krydret dressing og ristede peanuts

Blide juni kom med lange, lyse nætter, en have i overdådig blomstring, vilde blomster i marken, gøgens kukken og nattergalesang ved bækken.

Den bedste opskrift i juni var opskriften på iskager med solbær på en sprød vaffelbund. Den brugte jeg igen som en stor islagkage til gæstedessert her i efteråret – et rigigt hit.

Små iskager – en rigtig lækkerbisken

Juni var også roser i buskene ved vejen,

og hibiscus i både have, drivhus og stue.

Jeg kune vise hundreder af junibilleder, men det handler jo om at begrænse sig i sådan en årskavalkade, så vi slutter her for i dag og går videre med årets sidste seks måneder i morgen.

God første tirsdag i året.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “De bedste opskrifter og billeder fra 2022 – del 1”

 1. God Dag til Bloggen i det nye År. De der Makronsnitter skal da afprøves, idet Makronsnitter er et af mit yndlings Bagværk

  Like

  1. Dem må du prøve, Hansi. De er til at komme til for penge, fordi man bruger knuste makroner og ikke dyr marcipan. De er superlækre alligevel – bare du bruger nogle gode makroner 🙂

   Like

   1. skulle der bruges Marcipan ville jeg med glæde bruge det, man skal ikke spare på de gode råvarer bum, så hellere lave mindre portion

    Like

   2. det har du da selvfølgelig ret i Karen, jeg kan nøjes med enten at tage cyklen eller apostlens heste og ikke starte den fire hjulede for at handle

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: