Makronsnitter med rabarber

Rabarber er et hit lige nu, hvor de vokser så uhæmmet. Her er opskriften på makronsnitter med rabarberfyld – superlækkert og ret enkelt at lave.

Makronsnitter kan laves i den dyre udgave med revet marcipan, eller de kan laves både nemmere og billigere med knuste makroner. Denne opskrift er med makroner, som jeg lige havde en halv pose af i skuffen.

Det er en lille portion, der passer til den tærteform med løs bund, jeg købte for et par år siden (30×10 cm), men opskriften kan let ganges op, hvis du vil have en større kage.

Her er den aflange tærteform med løs bund. Den er 30 cm lang og 10 cm bred. Købt hos Bagebixen.dk (ikke reklame, blot info).

Makronsnitter laves i tre dele: bund, fyld og makrontopping. Alligevel er de ret nemme at gå til, så hold dig ikke tilbage, fordi du tænker, det er besværligt.

Til bunden skal du bruge:
150 g mel
75 g koldt smør
75 g sukker
1/2 tsk bagepulver
2 æggeblommer

Bland mel, sukker og bagepulver. Skær smørret i tern og brug minihakkeren til at smuldre det i melet. Det kan også gøres med håndkraft, men det tager altså kun et splitsekund i minihakkeren. Tilsæt æggeblomme og blend videre et øjeblik. Dejen skal ikke hænge sammen – bare smuldre. Pres den ud i formen og bag den i 10 minutter på 200 grader.

Til fyldet skal du bruge:
300 g rabarber
125 g sukker
1 spsk vand

Og senere: 1 stor spsk Maizena

Kog rabarber og sukker sammen. Når rabarberne er næsten møre, fisker du dem op med en hulske og koger væden ind til en tyk sirup. Bland så rabarberstykkerne i igen og lad blandingen køle lidt af.

Til makrontoppen skal du bruge:
75 g makroner
100 g flormelis
2 æggehvider

Knus makronerne, læg dem i en skål og bland med flormelis. Rør æggehviderne i.

Bland nu 1 spsk Maizena med top i rabarberfyldet. Det forhindrer fyldet i at løbe ud. Fordel det på den forbagte bund. Dryp makrontoppingen over, så det dækker.

Bag så hele herligheden i 20-25 minutter på 180 grader, til makrontoppen er lysebrun og lækker. Lad kagen køle helt af, før du skærer den i snitter.

Den løse bund er lidt smart, når man skal have kagen ud af formen, og jeg syntes, det ville se så fint ud med en ‘snitteformet’ form til makronsnitterne.

Måske var det en ide til Kristi Himmelfartsferien?

God Onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Makronsnitter med rabarber”

  1. Har også lige bagt makronsnitter med rabarber. Super lækkert og nem opskrift.🤗🤩

    Like

  2. Har lige bagt Makronsnitter med rabarber, de smager rigtig godt Karen.. Det var også lige at gå til ❤️❤️❤️

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: