Mine yndlingsfastelavnsboller er de gammeldags. Søde boller fyldt med en lækker creme. Her er opskrifter på tre af den slags.
Fastelavn er en af de højtider, der ligesom påsken flytter sig hvert år, og fastelavn er altid søndagen 7 søndage før påskedag. (Og påskedag? Det er altid den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn.) Det er bare med at huske det, så man ikke kommer til at glemme fastelavnsbollerne. Og dog. Skulle man komme til at bage fastelavnsboller på en forkert dag, skal de nu nok blive spist alligevel.
Først den helt klassiske med blød vanillecreme. Dem bliver man aldrig træt af.
Den næste slags er med appelsincreme og chokoladeglasur. De er lidt friskere, men stadig søde og bløde – chokolade og appelsin klæder hinanden så godt.
Den sidste slags er luksusudgaven – dem med både vanillecreme og marcipan remonce. De er en lillebitte smule mere omstændelige at lave, men ikke nok til, at det kan skræmme en, der virkelig har lyst til en lækker fastelavnsbolle.
Prøv én – prøv to – eller prøv dem alle tre… Du kan bage dem, mens du prøver at komme i tanke om, hvornår det nu er, det er fastelavn.
God torsdag.
Åhhh hvor ser de lækre ud. Mit mundvand løber ned af hagen nu Hihi… ikke noget kønt syn. Jeg vil helt bestemt prøve disse lækre boller, og lave dem til mit barnebarn Eva. Så kan jeg nok heller ikke selv holde nallerne væk.
Jeg vil ønske dig en rigtig dejlig dag
Knus Lone
LikeLike
Det er næsten lovpligtigt at spise fastelavnsboller i februar, så klø på 😀
Knus, Karen
LikeLike
Kære Karen. Tænderne løber i vand ved synet af dine lækre fastelavnsboller. Når det nu alligevel regne i dag, så tror jeg drengene skal forkæles med lidt lækkerier til kaffen. Tak for inspiration og energi 🙂 Hilsen herfra os til jer. Kærligst Merete
LikeLike
Håber, du både bagte og spiste fastelavnsboller i den grå dag i går. Det trænger man til på den her årstid, ikke? I må have en rigtig dejlig weekend – det ser ud til at holde tørt, så vi kan komme lidt ud.
Kh, Karen
LikeLike