Hvordan man redder flæskestegen, hvis det går galt

Vi kender det allesammen. Den der flæskesteg, hvor sværene bare ikke vil blive sprøde. Vi søger nettet tyndt efter gode råd, og vi kommer alle sammen til den der med at sætte stegen under grillen.

Det kan også virke nogle gange. For en lille steg i en stor ovn. Men det kan også være, at det ikke gør. Især hvis stegen er stor, og ovnen ikke rigtigt kan slippe af med væden. For intet bliver sprødt i vand.

Og er stegen faktisk færdigstegt, risikerer man at brænde kødet tørt, og sværen er stadig ikke sprød. Bare hård – og den bliver sortere og sortere.

Hvorfor det sker – tja – der kan være mange grunde. Det er der bare ikke tid til at spekulere over, for gæsterne kommer lige om lidt.

Det du skal gøre er simpelthen at skære sværen af. Som en stor plade.

Den bløde og seje svær er skåret af og lagt i et ovnfast fad.

Pak selve stegen i ind i alufolie, så den holder varmen, smør sværene med noget af det afsmeltede fedt, og læg dem så i et ovnfast fad og giv dem en halv times tid på 200 grader. Nu er de sprøde på den gode måde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, lad dem køle lidt af, og skær dem så fra hinanden med en skarp kniv.

Nu er sværene sprøde og knasende – og det lidt ulækre fedt under sværen er smeltet væk – endnu en bonus.

Når du skærer stegen og lægger skiver på fadet, drysser du bare sværene ovenpå. Skiverne af stegen er ikke med svær – men pyt med det.

Det var et lille tip fra den garvede husmor, der heller ikke altid får det perfekt i første hug.

God jul!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: