Asiatisk beef salad med risnudler

Smagen af det fjerne østen er smagen af koriander, chili, fish sauce og lime. Blandet med friske og sprøde grøntsager, bløde risnudler og knasende peanuts. Uimodståeligt for næse, mund og øjne.

Sådan et fad med asiatisk salat lavede vi i går – og opskriften rækker til to sultne voksne. OK – vi har lidt til overs til frokosten, men bestemt ikke meget. Det er let, velkrydret og meget dekorativ mad, der taler til alle sanserne. Her får du opskriften:

Dressing:
2 tsk fintrevet ingefær
1 fed fintrevet hvidløg
En god håndfuld hakket koriander – gem lidt hele blade til pynt.
2 spsk brun farin
Saften fra 2 lime
1 tsk chilipasta – f.x. sambal oelek
2 spsk sesamolie
2 spsk fish sauce

Til salaten:
1 god bøf
100 g risnudler
Blandet grøn salat – så meget, som du nu synes
1 peberfrugt
1/2 agurk

2 forårsløg
Ristede, hakkede peanuts

Dressing: Riv ingefær på rivejernets fine side og riv også hvidløget, nu du har rivejernet fremme. Bland med alle de øvrige ingredienser. Smag til. Måske vil du have mere chili eller fish sauce?

Skær de øvrige ingredienser i ikke for store tern – forårsløgene i tynde skiver. Man skal kunne have flere ting på gaflen på én gang.

Rist peanuts, lad dem køle af og hak dem groft.

Bræk nudlerne i mindre stykker, læg dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i ca. 10 minutter, til de er bløde. Hæld dem over i et dørslag og lad dem dryppe af.

Steg bøffen imens. 3-4 minutter på hver side afhængigt af, hvor rød du vil have den. Lad den stå og trække i en 4-5 minutter og skær den i tynde skiver.

Bland nudlerne med dressingen, og bland derefter agurk, peberfrugt og forårsløg i. Anret salaten i en flad skål eller på et fad. Fordel nudelblandingen ovenpå. Fordel de tynde skiver bøf øverst på salaten, drys med peanuts og pynt med de ekstra korianderblade.

Det er let og lækker aftensmad til en forårsaften, hvor fuglene synger, og træerne springer ud.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: