Teriyaki-laks

Der var stadig en del hjemmelavet teriyaki tilbage, efter vi lavede lynstegt tun med teriyaki skum for et par uger siden til fredagsnippemaden. Det var ved at skulle bruges, så vi fandt et stykke laks frem fra fryserens dyb. Teriyaki er superlækkert til laks – og til kylling.

Retten er ganske enkel at lave. Man smører simpelthen fisken med teriyaki og bager den i ovnen – bagetiden er afhængig af fiskens størrelse, men den må endelig ikke få så meget, at den bliver tør. Vores halestykke fik vel 10 minutter.

Her er laksen bagt i ca. 10 minutter

Men hvad skal man lave som tilbehør til sådan en fætter? Det skulle være noget, vi havde i fryser/køleskab. Valget faldt på krydret spinat, salat og ris.

Spinaten er en opskrift, jeg tit griber til. Spinat fra fryseren, dampet, så overskudsvæden er kogt væk, smagt til med salt, en lille smørklat og et nip sukker. Den serveres med en blanding af stegte hakkede løg og fintrevet ingefær. Riv ingefær, hak løget fint og steg begge dele sammen på en lille pande i lidt smør. Nemt og utroligt lækkert.

Jeg lavede endnu en portion teriyaki, så der var lidt til at dryppe på risene. Den opskrift finder du her i indlægget om lynstegt tun, som vi planlægger at lave igen i aften.

Alt i alt ret hurtig, nem og utroligt lækker aftensmad til en torsdag, hvor vi igen var blevet vaccinerede. Denne gang mod TBE – den der flåtsygdom, der kan give meningitis, og som der ikke er nogen kur for. Hvis du også bor på landet eller færdes meget i naturen, skulle du overveje det. Man betaler selv, men Sygesikringen Danmark betaler noget af det – og visse friluftsorganisationer som Jægerforbundet har en rabatordning.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: