Mette Munk hack

Det er fastelavnssøndag. Og for første gang i årevis har jeg ikke hjemmebagte fastelavnsboller klar. Skændigt. Men… der har været andet at koncentrere sig om. Verdenssituationen for eksempel.

Alligevel skal fastelavn da ikke være helt uden fastelavnsboller, og derfor har jeg købt en pakke Mette Munk fastelavnsboller og hacket dem. Har du heller ikke nået at bage til i dag, så kig med her.

Hvis man googler ‘Ikea hacks’, får man tusinder af eksempler på, hvad folk rundt omkring har gjort for at opdatere, ændre og personliggøre forskellige Ikea møbler. Det er lidt genialt.

Så genialt er et Mette Munck hack ikke nødvendigvis. Men det er en hurtig, nem og også lækker metode til at lave de overdådigste fastelavnsboller af samme type som dem fra bageren – bare derhjemme.

Selvfølgelig kan man lave wienerdej selv. Men det er altså lidt tidskrævende. Hvis man nyder processen, skal man endelig gå i gang, men hvis det godt må gå lidt kvikkere, er Mette Munk din ven.

Hacket består simpelthen i at bage nogle Mette Munck fastelavnsboller med creme, lade dem køle af,

flække dem og give dem lidt ekstra ‘et eller andet’, før man lægger dem sammen igen og pynter toppen.

Mine to yndlingsudgaver er henholdsvis med choko-kaffecreme og med hindbær og vanillecreme.

Til den med choko-kaffecreme laver du cremen sådan her:
1 dl piskefløde
20 g mørk chokolade
1 tsk Nescafepulver

Det her er til to, store fastelavnsboller – det kan godt række til tre knapt så overdådige. Du kan let gange op. Forholdene hedder 50 g chokolade og 1 spsk Nescafepulver pr. 2,5 dl fløde.

Put chokolade i en lille gryde sammen med Nescafe og fløde. Varm det op, til chokoladen er smeltet og kaffen opløst. Rør rundt i det hele tiden, så det ikke bliver brændt. Køl blandingen af. Når den har stuetemperatur, sætter du den i køleskabet. Når den er helt kold, kan den piskes til skum, og så har du din choko-kaffe creme. Man kan sagtens lave blandingen dagen før, men vent med at piske fløden til samme dag.

Den mørke glasur er lavet af flormelis, blandet med lidt kakaopulver og rørt med lidt stærk kaffe. Det røde drys er frysetørrede hindbær. De er så fine til pynt og ikke sukkersøde som krymmel af forskellig slags.

Hindbærfyldet består af en god klat hjemmelavet hindbærsyltetøj puttet inden i bollen og hjemmerørt vanillecreme. Lav en halv portion kagecreme som til de almindelige fastelavnsboller. Køl cremen helt af og bland den med lidt flødeskum, så den bliver mere luftig. Tag sprøjteposen og læg en krans af cremen omkring syltetøjet og læg låget på. Her er det oplagt at pynte med hvid eller lyserød glasur – og med frysetørrede hindbær.

Og her er så billedet af en fastelavnsbolle med hindbær og vanillecreme… de står klar i køleskabet nu.

Efter sådan en er det vist på tide at gå en ret lang tur med hundene og tænke på let aftensmad – noget med en salat, tror jeg, for sådan en hacket Mette er en heftig sag, der smager fantastisk, men som fylder i landskabet.

Rent apropos hacking, søger Ukraine hackere, der kan hjælpe med at slå russiske cyberangreb tilbage. Hvis du har den slags talenter, ved du, hvor du kan melde dig.

God fastelavnssøndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mette Munk hack”

  1. Også jeg har hacket bollerne med hindbærmarmelade, for vi får dem til formiddagskaffen, og så tidligt dur flødeskum ikke.
    Hvis havemanden og jeg kunne hacke russere, ville vi også gøre det. Hele dagen.
    Kh Lisbeth

    Like

  2. Mette Munks fastelavnsboller har jeg købt mange gange, de er rigtig gode. Der kommer syltetøj i sammen med flødeskum, så smager de rigtig godt 😋😊. God søndag til jer 🎉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: