Årets bedste billeder og opskrifter i 2016 – 1. del

Her i begyndelsen af det nye år er det blevet en tradition med et tilbageblik på året, der gik. Hvad var månedens bedste opskrift? Og månedens bedste billede? Det er en hyggelig måde at se tilbage – og måske i tilbageblikket at se, hvor man gerne vil hen i det nye år? Historieløs skal man jo ikke være, selvom man heller ikke skal hænge i fortiden.

I januar er der flere finalister, når det gælder den bedste opskrift. Siciliansk solskinskylling er en vinder, der helt sikkert skal laves igen,

Billede1

men også den luftige selleripure med karamelliserede selleritern fortjener en plads i tilbageblikket, for den har vi lavet utallige gange, og den er så smeltende lækker.

Billede11

Det bedste billede i januar? Det må være det her. Mest fordi jeg elsker sne og frost, når det er vinter.

Billede7

I februar var den bedste opskrift helt klart koteletter i citron- og kaperssovs.

Billede2

Og det bedste billede var dette, hvor Christie viser os, hvor forfærdeligt gerne hun vil smage kagen. Det er i øvrigt også en god opskrift: Svampet og lækker kage med revet marcipan og æble.

Billede4

I marts, i det spæde forår var det bedste billede de glade påskeklokker her.

Billede5

Og den bedste opskrift var lammekølle stegt på grillen. Lam har så godt af grill, og duften var som en sommeraften sydpå.

Billede2

I april var den bedste opskrift Thai-inspireret agurkesalat. Den er sprød, sød, stærk og syrlig på én gang – en fantastisk variation over agurkesalat. Billede3

Det bedste billede var af forårsblomsterne her – forårsblomster i flok.

Picture2

Eller var det den skønne buket, som Claus Dalby bandt til mig i Bilka? Det er svært at vælge…

Billede3

I maj, skønne, skønne maj, hvor vi fik et strejf af sommer, var den bedste opskrift den med nye kartofler i bagepapir med krydderurter. Det er redningen for nye udenlandske kartofler, der bare ikke smager nye nok, og det er en god en at have på lager.

Billede3

Det bedste billede var af den fine, fyldte tulipan fra en blandet pose tulipanløg – jeg må kigge godt på billedet, for musene åd de tulipanløg, jeg havde taget op og lagt til tørre, så den kommer ikke igen…

Billede2

Og hvorfor vælger jeg ikke et af billederne fra besøget i Bruuns Have? Nå – så pyt… for det er umuligt at tage grimme billeder af et sted så smukt.

Billede13

I juni – den sidste måned i dette indlæg var den bedste opskrift Peanut Pulled Chicken. Det ser ikke ud af meget, men det smager noget så godt – konsistens, krydring og det hele passer så perfekt sammen.

Billede1

Det er svært at vælge et bedste billede for juni. Juni er så overvældende. Alkymistrosen blomstrede,

Billede1

vi var en tur på Ørslev Kloster, og jeg var på besøg i Tante Grøns Have – her kunne jeg vælge mindst 10 som månedens bedste, men jeg nøjes med ét – og om det så er det rigtige – tja – du kan se resten her, her og her. Der var så meget at falde i svime over…

Billede13

Det var i korte træk det bedste fra første halvår af 2016. Der var meget andet godt, men… man skal jo vælge.

God mandag – den første arbejdsdag i år.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: