Thai-inspireret agurkesalat

Jeg er vild med den agurkesalat. Den er frisk, syrlig, sød, stærk og krydret på den der rene måde, som kendetegner mange thai-retter. Og den her hurtigt lavet – perfekt mad efter en hård mandag. Den samler stumperne op og sætter dem sammen, så man føler sig som menneske igen.

Billede1

Man skal bruge:
2 agurker
1 tsk salt
4 spsk sukker
1 lille hakket rødløg
1 bundt hakket, frisk koriander
Sambal oelek og eddike.

Skær agurkerne i  meget tynde skiver – brug evt. agurkesiden på rivejernet – det virker.

Billede1

Drys agurkeskiverne med salt og sukker og lad dem stå en halv times tid. Salt og sukker trækker vand ud af agurken og danner lagen. Bland rødløg og koriander i og smag så til med eddike og sambal oelek.

Det er uhyre enkelt, og det er noget vi tit spiser til stegte kyllingestykker eller til svinekød.

Billede3

Det smager bare dejligt – frisk og lækkert – og styrken bestemmer du jo selv.

Når det er højsommer, og drivhuset bugner af agurker, er det en god måde at ‘følge med’ på – og lige nu er der agurker på tilbud mange steder. De smager ikke af så meget på den her årstid, men de er fine til salaten.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.