Rejemousse – en festlig forret

Står du og mangler en lækker forret til nytårsaften? Så er rejemousse et godt bud. En letkrydret rejemousse med masser af ekstra rejer til pynt.

billede4

Man skal bruge:
3 blade husblas – og vand til udblødning
200 g rejer (de små og billigere er helt fine her)
Ekstra rejer til pynt (der må det godt være de store og flotte)
1,5 tsk fintrevet løg
1 tsk ketchup (virkelig kun en anelse)
2 spsk mayonnaise
1 spsk tørrede dildspidser (de fås i Tiger)
3 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde

Læg husblas til udblødning i et glas vand. Hent så håndmixeren og minihakkeren. Pisk fløden til flødeskum – skummet skal være ret stift. Hak rejerne i minihakkeren sammen med citronsaft. De skal hakkes ret fint, men ikke til grød.

billede1

Rør de hakkede rejer med mayo, ketchup, dild og fintrevet løg.

Smelt husblas sammen med lidt vand i en lille kasserolle og bland den smeltede husblas i. Tag håndmixeren og pisk husblasen godt sammen med resten og vend til sidst flødeskummet i. Bland det grundigt.

Moussen kan nu enten fordeles i portionsforme, der er foret med husholdningsfilm, i en randskål eller i en rund skål. Bare den er foret med film, er det let at få moussen ud af formen igen.

Når moussen er kommet i formene, skal den stivne helt på køl. Lav den gerne dagen før. Lige inden servering vendes moussen ud på en salatbund og pyntes med rejer og citronskiver.

billede2

Det tager kun en ti minutters tid at lave forarbejdet – og så en ti minutters tid at rydde op bagefter. Det må man kalde en rimelig tidsinvestering, når det bliver så lækkert og ser så festligt ud.

God torsdag mellem jul og nytår – den sidste torsdag i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Rejemousse – en festlig forret”

  1. Kære Karen. Superdejlig opskrift og tillige nem 🙂 Det er ik så ringe endda, når der lige skal skabes mirakler på kort tid….Tak for deling af den 🙂 Rigtig godt nytår til jer her fra os. Kærligst Merete

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: