Detaljer i Tante Grøns Have

I dag – i det sidste indlæg fra Tante Grøns Have i denne omgang – er det detaljerne, det gælder. I haven er der så mange kønne detaljer – buketter, opstillinger, smukke, hvide duer og meget mere, at jeg kun kan vise smagsprøver. Men lad os starte som i går og i forgårs for at slå tonen an og gå ind i det blomstrende univers.

Tante Grøns have er som Tante Grøn selv. Frodig, sprudlende og fuld af farver. En vild side og en domesticeret side, eftertænksomme hjørner og fuld af poesi. En have, der taler til hjertet.”

Et solstrejf under udhænget: Gule petunia i kasser på væggen.

Billede14

En samling af kønne zinkkander og potter på en hylde udenfor potteskuret.

Billede27

En stor grenkurv med pletter i luften.

Billede15

Pletter i luften kan sagtens tåle at overvintre ude. De bliver kun smukkere år for år.

Billede16

Et hul i hækken med en jernurne. I det hele taget finder man jern mange steder i Tante Grøns Have. Rustent jern, der falder så naturligt ind sammen med det grønne.

Billede19.png

Billede21

Og nu til potteskuret – det yndigste potteskur, jeg nogensinde har set. Gamle vinduer, blomster, jord og leca i smukke zinkbøtter (bedre end de grønne og gule plasticposer – meget bedre), sjove skilte og finurlig kunst.

Billede28

Blomster fra haven i vinduet, sat i gammeldags sylteglas. Enkelt og kønt.

Billede17

Blomster i potter på væggen og en kaprifolie, der sniger sig ind gennem sprækkerne.

Billede18

Som sagt: kun en brøkdel af alt det skønne, der er at se hos Tante Grøn og Syrenprinsen, Jytte og John (hvis man skal bruge deres hverdagsnavne). I må selv tage dertil og kigge. Der er ikke andet for.

Tusind tak for jeres gæstfrihed, Jytte og John – det var dejligt at blive lukket ind i jeres haveunivers, en rigtig stjernestund, som jeg sent glemmer.

Billede20

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Detaljer i Tante Grøns Have”

 1. Kære Karen!
  Hvor har du lavet tre smukke og meget blide skønne smukke og kærlige indlæg, med ene skønne billeder fra en vidunderlig dag.
  Som jeg sagde den anden dag jeg er vild med din skrive måde, den røre så meget ved følelserne, noget jeg sætter stor pris på.
  Igen 1000 tak for sidst.
  Kærlig hilsen og kram fra Anette

  Like

  1. Tak, søde Anette. Der var slet ikke plads til det, jeg gerne ville sige og vise i ét indlæg, så det blev altså til tre 🙂
   I dag skal jeg prøve at finde nogle af de gule petunia, og så kommer de i ‘din’ kurv og skal stå udenfor pavillonen. Åh, for en skøn tid lige nu.
   Selv tak for supergodt selskab både undervejs og hos Tante Grøn.
   kh, Karen

   Like

 2. Kære Karen.

  Tusind tak fore endnu en dejlig beretning fyldt med søde ord. Det er os, der siger tak. Tak for en herlig eftermiddag i dit og de andre skønne grønne kvinders pludrende og glade selskab. Sådan en eftermiddag, hvor vi kan dele haveglæden, kan vi skam også leve længe på.

  Ja, væk med de grimme plastikposer med jord og leca. Plastic har aldrig gjort noget godt for æstetikken ….eller for noget andet, for den sags skyld. ;o)

  Knus og kram og rigtig god sommer til dig og dine ( selvom den også er megatravl!)

  Like

  1. Netop 🙂 Hvad er det man siger…. hvis man er over 50 og vågner en morgen og ikke har ondt, er det, fordi man er død… hos os kan man erstatte ‘ondt’ med ‘travlt’. Men det går jo alt sammen.
   kh, og også rigtig god sommer til jer.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: