Årets bedste billeder og opskrifter i 2016 – 2. del

Vi fortsætter, hvor vi slap i går. Vi er kommet til juli. Den fuldmodne måned.

Billede7

Den bedste opskrift må være den kæmpestore oksefilet, vi stegte, da vi havde sommergæster. Det er ikke så tit, man får sådan en fætter i ovnen.

Billede1

Det bedste billede? Hygge i pavillonen. Det regnede og blæste en del i juli, så vi nød pavillonen i fulde drag, og de hyggestunder med te, bøger og udsigt minder billederne om.

Billede1

Augusts bedste opskrift er appelsingravad laks. Ikke mindst fordi, den er nem, lækker, tilpas eksotisk til at være interessant og ikke alt for dyr.

Billede1

Billedet fra sensommerkurven stråler af augustfarver,

Billede3

men der skal nu også et billede med af de blomstrende græsser i græsmarken.

Billede16

I september blev det sommer igen, og vi var på ferie i Sønderjylland, hvor vi boede helt ned til vandet næsten ovenpå Gendarmstien

billede3

midt i den skønneste natur.

billede11

Septembers bedste opskrift er opskriften på Dybbøl Brød. De brød har jeg bagt mange af siden. Det smager også godt ristet, og der er masser af mad i det.

billede3

Oktober. De tre gratier på en solskinsmorgen.

billede1

Og opskriften på de sprøde cookies med citronskal og frisk ingefær.

billede1

November – ikke så lang tid siden. Billedet af rimfrosten på ærtehegnet.

billede2

Og opskriften på gammeldags oksekødssuppe. En suppe, der varmer i en kold tid.

billede1

Besøg i Fru Pedersens julehave må heller ikke glemmes.

billede15

Det er en god overgang til den allersidste måned i året – den, der lige er gået – december. Bedste billede – pavillonen dækket af rimfrost.

billede3

Og bedste opskrift: rejemousse. Jeg lavede en tredobbelt portion til nytårsaften, en hel rugbrødsform fuld, og den forsvandt som dug for solen, selvom vi kun var ni…

billede2

Det var 2016. Det var svært at vælge både billeder og opskrifter, men det er det jo altid. Nu vender vi snuden fremad – 2017 er kun lige begyndt og ligger foran os med masser af glæde, blomster, pynt og mad.

God stormfuld tirsdag aften – og onsdag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Årets bedste billeder og opskrifter i 2016 – 2. del”

  1. Skøn årskavalkade, dejligt med sådan et tilbageblik. Så får man syn for sagen, over hvor meget der er at glæde sig til. Helt utroligt hvor meget der sker på et år.

    Kærlig hilsen Anette

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: