Lammekølle på grill

Årets påskelammekølle blev stegt i grillen i år. På bedste Middelhavsvis. Det var helt mørkt, før den var færdig, og Bondemanden i sin rolle som uovertruffen Grillkonge måtte have pandelampen i brug for at tjekke stegetermometeret. Man bor vel på landet og har styr på sit grej, ikke?

Så flot blev den. Og den blev lige så lækker, som den så ud.

 

Det kan du roligt binde an med. Du skal bruge:

1 stor lammekølle – den her var på godt 3 kg inkl. ben.
6 fed presset hvidløg
2 spsk finthakket rosmarin
4 spsk olivenolie

Rids køllen med en skarp kniv og smør den grundigt ind i marinaden. Lad den stå og trække et par timer. Læg den i kuglegrillen på indirekte varme i to timer – kortere tid, hvis køllen er mindre. Kernetemperaturen skal være ca. 70 grader, hvis man ikke vil have rødt lammekød. Lad den ligge fem minutter lige over kullene til sidst, så den bliver lidt branket i overfladen.

Pak den færdige kølle ind i sølvpapir og lad den trække en 20-25 minutter, før du skærer den.

Tilbehøret var Salat med auberginer og basilikum, smeltede pebre med feta, Porredip med feta og græsk yoghurt og græske kartofler.

Så var der påskemad, alt inspireret af Middelhavets køkken. Det er jo også der, Påsken har sin oprindelse, så det var vel sådan set meget passende.

Der er rester til resten af Påsken – og det er slet ikke så ringe endda, for haven kalder.

God Påskelørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: