Den her tærte er en af mine yndlingsretter til en forårsfrokost.
Fyldet er blødt, køligt, frisk og let – uden fløde, men med creme fraiche 6% og hytteost.

Opskriften på tærten er baseret på en opskrift, jeg fandt hos Dansukker for et par år siden. I går fik jeg at vide, at opskriften ikke længere ligger på Dansukkers side, og da jeg har tilpasset den en del gennem de år, jeg har lavet den, kommer den her i min udgave, så den ikke går i glemmebogen.
Til fyldet skal du bruge:
300 g grofthakkede, optøede og afdryppede rejer – gem nogle til pynt eller brug ekstra pæne, store rejer til pynten
4 hårdkogte, hakkede æg
1/2 dl finthakket rødløg eller tilsvarende mængde hakket purløg
2 dl cremefraiche 6%
2 dl hytteost
2 spsk fintrevet peberrod
1/2 tsk salt
1/2 tsk brunt rørsukker
4 blade husblas
Øko citron, rejer og dild til pynt.

Dejen er den klassiske, der både smager godt og er nem at håndtere:
200 g mel
75 g koldt smør i tern
En håndfuld sesamfrø
1 nip salt
1 æg
2 spsk vand
- Lav dejen: Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og sesamfrø. Tilsæt ægget og de to spsk vand. Saml dejen og læg den på køl i en lille times tid, før den rulles ud på et meldrysset bord. Læg den i et smurt tærtefad* og forbag den i 15 minutter på 200 grader. Lad den køle af.
- Kog æggene, køl dem af, pil dem og hak dem
- Hak rejerne groft med en stor kniv, Rør hakket æg og hakkede rejer sammen med de øvrige ingredienser undtagen husblas.
- Udblød husblas i koldt vand i en 5-10 minutter. Tag husblasen op og smelt den i en lille gryde med det vand, der hænger ved.
- Grib håndmixeren og hæld den smeltede husblas i fyldet en tynd stråle, mens du pisker.
- Hæld fyldet i formen og sæt tærten på køl – gerne til næste dag.
- Lige inden servering pynter du tærten med rejer (du kan bruge store pæne rejer til pynt og små og billigere rejer i fyldet), tynde citronskiver skåret i kvarte og dild.
* Hvis du ikke vil have en kant af tærtedej, men vil have kig direkte til fyldet som her,

skal du kun lægge dej i bunden af fadet og huske at have kagefolie i huset til at holde fyldet på plads, mens det stivner. Det er lidt forskelligt, hvad jeg gør. Tærten er også dekorativ med en kant af tærtedej, og det er langt det nemmeste.
Nu har du opskriften – og jeg lover, jeg ikke sletter den. Tænk, her er man så pænt et menneske, at man ikke kopierer andres opskrifter og tager æren for dem – og så sletter de dem bare, når man skal bruge dem. Nej, ved du nu hvad…
God søndag.
Jeg holder meget af dine positive nyhedsbreve om stort og småt, der skaber glæde i hverdagen. Tak for det.
Nu har du så lagt en opskrift ud på en skøn rejetærte, som jeg må prøve at lave på et tidspunkt. Jeg tænker dog, om man kan lade fyldet være, som det er og undlade husblas? Smagen må blive den samme? Rigtigt dejligt forår til dig.
LikeLike
Hej Birthe,
Tak for de søde ord om bloggen 🙂
Husblas giver ingen smag, men det giver struktur. Du kan selvfølgelig undlade det, men så bliver fyldet blødt og flyder ud. Tænk citronfromage uden husblas – det er citroncreme 🙂
Hvis du af en eller anden grund er imod husblas, findes der et andet, vegetabilsk produkt, der hedder agar agar. Jeg har aldrig prøvet det, men det skulle virke på samme måde.
Også et dejligt forår til dig 🙂
Vh/Karen
LikeLike