Besøg i Tante Grøns Have

Tante Grøns have er som Tante Grøn selv. Frodig, sprudlende og fuld af farver. En vild side og en domesticeret side, eftertænksomme hjørner og fuld af poesi. En have, der taler til hjertet.

Billede2

Søndag var jeg på udflugt til Tante Grøns Have. Jeg fulgtes med Anette (Anettes Flora) og hendes datter, Ida, og vi mødtes med en stor flok glade havedamer  hos Tante Grøn. Hvis du googler Tante Grøns Have i dag, vil der sikkert dukke mange flere beretninger op om søndagsturen, for vi var alle sammen rent ud sagt ganske fortryllede. Og nu ikke så mange ord – tag med på en lille tur rundt.

Bede overalt med smalle stier imellem – og skønne siddepladser, hvor man i ro og fred kan sidde og opdage flere og flere detaljer.

Billede1

Blomster alle vegne. Roser, pæoner,

Billede4

Billede3

prydløg, akelejer, akelejefrøstjerner og alt, hvad hjertet kan begære af stauder plus en lille smule. Også denne fine, fyldte storkenæb, der nu står på min ønskeliste.

Billede5

En smuk buket på en stol.

Billede6

Og en lille allé.

Billede7

Hvis jeg skulle vise det hele, ville dette indlæg blive så langt, at ingen nåede vejs ende – ikke engang mig selv. Så se det som en indledning. I morgen kommer der mere. Lidt fra havens vilde del med frugttræerne, de spændende udsigtskig og også lidt fra det yndigste potteskur, jeg nogensinde har set.

Så – som de siger ude i den store verden: Watch this space!

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Besøg i Tante Grøns Have”

 1. Hej Karen,
  Det var så hyggeligt at få hilst på en masse have interesserede kvinder, og så i en skøn have som denne. Der var meget at studere, og blive inspireret af.

  Like

 2. Kære Karen.

  Hvor blev jeg rørt, da jeg læste dine smukke ord. Jeg er glad for, at min have taler til dit hjerte, for den er nemlig lavet med hjertet. Jeg har elsket den have, lige fra den første plante, blev gravet ned. Haven har været mit værn, mit fyrtårn og min sjæleoase i både medgang og modgang. Især i modgang. Jeg har dyrket haven af lyst, – enkelte gange også af nød. Haven har været min redningsplanke, når der skulle navigeres i stormfuldt hav.

  Det var rigtig dejligt endelig at møde dig in real life. Har jo fulgtes med dig både på blog og FB i lang tid.

  Det var pragtfuldt at høre, hvordan snakken gik, da I alle mødtes. Sådan en positiv oplevelse, er da lige til at blive glad i låget af. Skønnere havegæster findes næppe.

  Tusind tak for alle de søde ord endnu engang.

  Knus og kærlige tanker fra bakkerne

  Like

 3. Kære Karen!
  Hvor var det altså hyggeligt at følges til Tante Grøns have, det er så let og rart at være i dit selvskab, det er jo altid spændende at møde “nye” mennesker. Men nu kender vi jeres kød, så det kunne jo næsten ikke blive andet end rigtig godt;-)
  Jeg hygger mig stort med at se alle de skønne indlæg fra haven, og så dejligt at vi ikke alle viser det helt samme, det kan vist kaldes herlig mangfoldighed, jeg har også nogle af de motiver du viser, også buketten på stolen, den ser ud til at have begejstret alle.
  Kram og kærlig hilsen Anette

  Like

  1. 🙂 Det var nemlig rigtig hyggeligt, som jeg også skrev på din side. Og det er sjovt at se, hvordan det både er det samme og forskelligt vi alle sammen har fået ud af besøget.
   Knus, Karen

   Like

 4. Dejligt blogindlæg om vores tur til Tante Grøns have. Ja det var en oplevelse af de rigtige gode. Jeg var også glad for at møde dig og de andre, tak for en god snak vi havde sidst på dagen.

  Like

 5. Hej Karen.Dejligt indlæg fra en vidunderlig dag på Mors med masser af søde mennesker og et vidunderligt vejr.Og den fantastiske have blev vist beundret af alle.
  Også en rigitg dejlig dag til dig Knus Jette

  Like

  1. Hej Jette,
   Det var det i hvert fald. Jeg har stadig hovedet fuldt af indtryk – så dejligt. Jeg har valgt at dele historien om turen op i tre dele, og alligevel viser jeg kun en brøkdel af de billeder, jeg tog 🙂
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: