Lidt fra den vilde del af Tante Grøns Have

Tante Grøns have er som Tante Grøn selv. Frodig, sprudlende og fuld af farver. En vild side og en domesticeret side, eftertænksomme hjørner og fuld af poesi. En have, der taler til hjertet.”

I dag går vi en tur ud i den vilde del af Tante Grøns Have, hvor bierne summer, fuglene synger, vasketøjet blafrer, og hvor der hersker en poetisk stemning af sommer i gamle dage.

Den vilde del af haven gemmer på mange spændende ting. Man snor sig rundt og op og ned. Ad en lille græsklædt sti mellem frugttræer og blomster. Solen spiller gennem løvet.

Billede9

Forbi mistbænke, højbede, et bistade

Billede12

og en troldestol, hvor jeg sværger på, at jeg næsten så ryggen af trolden, da han skyndte sig væk for at gemme sig mellem syrenerne. Trolde er ret generte, så jeg gik den anden vej.

Billede8

Gennem et hul i hækken

Billede10

og ud fra den stille idyl til det storslåede landskab ud over fjorden.

Billede11

Tilbage til haven igen.

Billede13

Denne gang for at se nærmere på de mange kreative og dekorative detaljer.

Følg med i morgen igen, hvor der kommer billeder af nogle af de finurlige/flotte/ romantiske detaljer i haven. Måske er der også ideer, du kan bruge i din egen have?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Lidt fra den vilde del af Tante Grøns Have”

 1. Kære Karen, dejligt at se billeder fra Tante Grøns eventyrlige have og høre din begejstring som jeg forstår til fulde, der er så skønt og som du skriver poetisk 😊. Den have kan man besøge gang på gang og stadig få noget med hjem 😊. Men hold da op hvor ville jeg gerne have været der, ikke bare på grund af den smukke have, men også fordi I var så mange bloggere, men det må blive en anden gang 😊. Glæder mig til dit indlæg i morgen 😊, kh Margit

  Like

  1. Det ville også have været dejligt at have dig med i den kaglende flok af begejstrede quinder 🙂 Det var rigtig hyggeligt at møde de andre. Men – du havde jo selv åben have, og det skal jo passes. Håber, der var mange hos dig også?
   Kh, Karen

   Like

 2. Kære Karen,

  Tusind tak for endnu en havevandring i egen have, men set med DINE øjne, – hvilket jo er utroligt spændende! Det er slående, hvor sanselige og sensitive havemennesker ofte er. Jeres blogindlæg er igen for mig, et tydeligt vidnesbyrd om, at havemennesker ser, føler og oplever meget intenst.

  Du har været rundt på alle mine yndlingssteder, ser jeg:o) Du er en rigtig opdagelsesrejsende. Selv troldens stol fik du øje på:o) Han er nu ganske rar, men som du selv skriver, også temmelig genert ;o) :o) :o)

  Tusind tak for din dejlige beretning, søde.

  Knus og hav en dejlig dag

  Like

  1. Det er mig, der takker, Jytte. Det var en dejlig oplevelse at gå rundt i din have, som du også kan læse ud af indlæggene. I morgen kommer der lidt om de detaljer, jeg lagde særligt mærke til. Åh, hvor jeg dog elsker dit potteskur. Det er poesi for fuld udblæsning. Må have anskaffet nogle bøtter til jord og leca. Det ser så hyggeligt ud, og det gør grønne og gule plasticposer ikke 🙂
   Jeg er så rørt over dine søde kommentarer både i dag og i går, og jo – jeg tror også, at de mennesker, der kan glæde sig over en blomst er både sensitive og sanselige. Helt som det var meningen med mennesker. Kan du huske i Farven Lilla? ‘It pisses God off if you walk past the color purple in a field without noticing’ 🙂
   Knus og også en dejlig dag til dig.

   Like

   1. Ja, søde Karen. Du kan tro, at jeg kan huske sentensen fra Farven Lilla, som er en af mine yndlingsfilm. Jeg tåler bare ikke at gense den endnu, da jeg mistede min højthøjtelskede lillesøster sidste sommer.

    Jeg er glad for, at du sådan har taget vores have helt ind under huden. Håber I får lidt vand. Her er der faldet et par dråber, men tror kun det er for at drille. Håber Overgartneren deroppe lige vil give os 40 cm stille og forfriskende sommerregn. Den bløde og blide slags, der binder støvet og får jorden til at afgive en helt særlig duft. Og den slags, der slutter igen, når de 40 mm er faldet.

    Knus og kærlige tanker

    Like

   2. Jeg ved det, Jytte. Du fortalte om det i søndags, og det er et meget, meget stort savn. Farven Lilla får jo en til at tude helt automatisk, så…
    Her er luften blød som fløjl, det er fugtigt og vindstille med næsten manisk fuglesang 🙂 Jeg håber også på rigtig regn i dag – DMI har lovet os 10 mm, men det er jo nu engang Overgartneren, der bestemmer.
    Kh, Karen

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: