Julesnaps i særklasse – du kan nå det endnu

Sidste år til jul  havde min svigerinde lavet en julesnaps. En julesnaps med en duft og smag af appelsin, kanelstang, nelliker og kardemomme. I år har jeg prøvet at lave den også. Den er så god, at man let bliver forfalden til den. Krydret, stærk og aromatisk – og ikke for sød. En fryd for næse og gane.

Den tager kun to dage at lave, men så skal den lige stå og modne en uges tid – mindst – en uge eller to mere gør den kun bedre. Men det er næsten for meget at forlange, er det ikke?

Man skal bruge:

1 Flaske vodka eller klar snaps
2 Spsk. Sukker
2 Kanelstænger
12 Nelliker
12 Kardemommekerner
1 Appelsin – skrællen kun.

Put sukker og krydderier i et sylteglas. Hæld vodka over. Lad det stå til næste dag, hvor du tilføjer appelsinskrællen.

Lad den stå et døgn mere. Si den gennem et kaffefilter og hæld snapsen på en pæn flaske. Lad den stå og modne så længe, du kan holde det ud.

Det er selvfølgelig ok at prøvesmage, om den er ved at være der – af og til. En gang imellem. Altså ikke hele tiden, vel? For så er der slet ikke noget tilbage til jul. Måske man skulle lave en flaske mere?

Billede3

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Julesnaps i særklasse – du kan nå det endnu”

  1. MMMM, tak for opskrift! en anden julesnaps som jeg lige har ‘opdaget’ er en bornholmsk specialitet – *HONNINGSYP*. man køber en flaske rød Ålborg ( og det skal det være) og en alm bøtte honning, helst en lidt krydret type – lyng er sikkert fint , jeg brugte vores lokale blomsterhonning som er ret krydret og lidt mørk . NÅ!, man varmer honningen ganske langsomt op i en gryde til den er lidt lun, klar og flydende – men ikke varm! Så tager man gryden af blusset , hælder snapsen i gryden og rører det sammen. det hældes straks tilbage på snapseflasken – eller en pæn flaske man har klar …. ja faktisk skal man have 1½ flaske klar , for snapsen er jo kommet til at fylde lidt mere. Snapsen sættes i køleskab , og man tager et glas til kaffen , til småkagerne, når man kommer hjem fra job , eller hvornår man nu har lyst . Og nej, det er overhovedet ikke så klæbrigt vammelt som det lyder

    Like

  2. lyder som den jeg også en gang har lavet.
    Kære Karen jeg er stødt på et problem,,lige pludseligt er jeg holdt op med at få notifikationer selv om jeg sætter flueben.hvad er der gået galt????
    Hav en skønherlig Tirsdagsdag

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: