Svampet og lækker kage med revet marcipan og æble

Lørdagsvejret lagde mere end noget som helst andet op til et bagemarathon.

Billede5

Gulerodsbrud, krydderbollegifler, rugbrød (Finax den blå – ikke noget avanceret) og selvfølgelig en lækker lørdagskage. En blød og lækker, svampet kage med revne æbler og revet marcipan. Æbler og marcipan klæder hinanden rigtig godt.

Billede3

Jeg tog udgangspunkt i opskriften på konfirmandkage fra Bagning med Budget. Det er en god side at besøge, når man er i kagebagehumør.

Jeg lavede lidt om på opskriften. Det må man godt. Bondemanden var lige kommet ind fra fyrrummet med de aller-, allersidste af vores Belle de Boskoop æbler, så der måtte æbler i. Samtidig skar jeg også lidt ned på mængden af både smør og mel.

Opskriften blev derfor:
100 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g mel
150 g revne æbler – gerne Belle de Boskoop, hvis du har
1 tsk. bagepulver
75 gr. revet marcipan (revet direkte fra fryseren – det kan man godt)

Pisk smør og sukker sammen, så det bliver hvidt, pisk æggene i ét ad gangen, rør marcipan og æbler i. Bland melet med bagepulveret og rør det i blandingen. Hæld dejen i en rund bageform – almindelig springformsstørrelse – og bag kagen ved 175 grader i tre kvarter. Voila – en usædvanligt lækker kage.

Billede2

Den blev pyntet med lidt dryp af chokoladeglasur (2 spsk flormelis, 1 tsk kakao og nogle få dråber vand) og drysset med flormelis for det kunstneriske indtryk.

Da kagen var færdig, skulle der fotograferes. Jeg stillede den på stuebordet for at tage et billede. Men… der var en, der var nysgerrig og gerne ville se, hvad det var, jeg sad der og tog billeder af. Det var i hvert fald noget med en uimodståeligt dejlig duft.

Billede4

Det blev ikke til flere billeder – man skal jo ikke friste nogen over evne, vel? Det er nærmest dyreplageri at lade en kage stå indenfor rækkevidde, når man ikke må tage selv og godt ved det. Behøver jeg at sige, at der også blev en lille bid til Christie?

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Svampet og lækker kage med revet marcipan og æble”

 1. Hvor dejligt at læse, at du kunne bruge opskriften som inspiration. Og jeg er sikker på at æblerne har gjort underværker. For helt enig – æbler og marcipan, de gør det godt sammen.
  Og skønt billede af hunden – det må give en stjerne 🙂
  God søndag.

  Like

 2. Selv Christie kan sætte pris på det kunstneriske udtryk – eller måske den vurderede, om den ville kunne sætte hele kagen til livs, hvis den altså fik chancen …

  Like

 3. Det sidste billede er da slet ikke til at stå for og nej det var bestemt ikke udevejr. Vi var til børnefødselsdag i Randers og selv ungerne holdt sig inde, det var også nogle gevaldige haglbyger der kom.

  Like

  1. Ja, når selv ungerne bliver inde, er det virkelig slemt 🙂 Og vinden er så kold og går lige igennem en. Hende den kønne og søde hund har ikke noget imod vejret – hun har jo også pels på 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: