Luftig selleripure med karamelliserede selleritern

Går du lige nu og tænker over, hvad du skal lave som tilbehør til lørdagsbøffen? Eller til tirsdagsfrikadellen eller onsdagsfarsbrødet? Må jeg komme med et forslag?

Luftig selleripure med glaserede selleritern.

Mild sellerismag i den bløde og lette pure, og overraskende bid og sødme i de glaserede tern.

Du skal bruge:
1 selleri – hverken stor eller lille
1 dl fløde
1 spsk smør
1 spsk sukker
Salt og peber

Skræl sellerien og skær det meste af den i grove tern. Gem en god tyk skive, som du skærer i bittesmå tern.

Kog sellerien mør i vand uden salt. Ellers kan den ikke moses. Når den er helt mør, hælder du vandet fra, hælder fløde ved og giver den en ordentlig tur med stavblenderen. Du kan også bruge en almindelig blender, men har du en stavblender, er det meget nemmere. Kør, til sellerien er glat, luftig og lækker, og smag så til med salt og peber. Kog den igennem, og den er klar.

Mens sellerien koger mør, kan du lave de små tern. Steg dem i smør på en lille pande i en fem minutters tid, drys en spsk sukker over, vend rundt og lad ternene stå på lavt blus, til de karamelliserer. Det tager lidt tid, og de skal gerne være færdige, når mosen er det.

Ved serveringen hældes pureen i en skål og ternene drysses over. Pureen kan gøre det ud for sovsen, og – som sagt – passer den til praktisk taget alle slags kød.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Luftig selleripure med karamelliserede selleritern”

  1. Den opskrift gemmer jeg lige til engang jeg er alene hjemme. Min gemal bryder sig ikke om selleri – men jeg elsker det.

    Like

  2. Det ser lækkert ud og må vist prøves. Gemalen er jo ikke alt for glad for kød men elsker selleri. God lørdag aften til dig.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: