Siciliansk solskinskylling

Siciliansk kylling med citron, kapers, oliven og små tomater – typiske smagsgivere fra det sicilianske køkken. Solskinsmad med smag fra det varme Sicilien, hvor verdens bedste citroner vokser.

Billede1

Jeg brugte lårstykkerne fra en stor kylling. Resten kogte jeg suppe på. Suppekødet ender i et par andre retter i løbet af ugen, og suppen bliver til søndagssuppe. Der er god økonomi i at købe så stor en kylling.

Har du lyst til lidt farvefyldt mad med smag, varme og friskhed, skal du bruge:

1/2 kylling – eller en pakke kyllingeoverlår
1 økocitron
1 stor spsk kapers
3 fed hvidløg i tern
10-15 sorte oliven med sten
10-12 cherrytomater
Lidt vand og salt og peber

Skær halvdelen af citronen i skiver og pres den anden halvdel. Gør kyllingestykkerne i stand og løft skindet fra kødet med en pegefinger. Stop en skive citron ind under skindet. Læg stykkerne i et ovnfast fad og fordel resten omkring kyllingestykkerne. Hæld citronsaften over, tilføj lidt vand så væden står 1 cm op i fadet, og drys med salt og peber.

Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader i ca. 50 minutter. Så er der mad.

Billede2

Solskinsmad i snevejret.

Billede3

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: