Små nye kartofler i bagepapir med krydderurter

Kender du det? En pose nye kartofler fra udlandet, som bare ikke smager nye. De ser fine ud, men de har bare ikke den der helt rigtige smag af nye kartofler. De har jo også nogle kilometer på bagen, før de lander hos os, og kan godt have brug for at blive frisket op efter rejsen.

En god måde at gøre det på, at pakke dem ind i bagepapir sammen med en håndfuld friske krydderurter og en klat smør og bage dem i ovnen.

Billede3

Du skal bruge:
1 pose nye minikartofler
Hakket rosmarin og salvie – eller hvad du nu har. Persille, dild, løvstikke….
1 klat smør
Et drys salt
1 stort stykke bagepapir og et ovnfast fad.

Skyl kartoflerne og læg dem på et stort stykke bagepapir i et ovnfast fad. Drys med de hakkede krydderurter og salt, læg smørklatten ved og pak bagepapiret godt sammen om kartoflerne.

Sæt fadet i ovnen og bag kartoflerne møre på 200 grader i en 30-40 minutter. Bagetiden kommer an på kartoflernes størrelse.

Billede4

Jeg fik kartofler tilberedt på den måde første gang på Henne Kirkeby Kro for mange år siden. Der var der lavet portionspakninger med bittesmå, nye danske kartofler. De var uovertruffent lækre, og portionspakkerne var fine at se på. Ideen var nem at gøre efter, og den er blevet brugt her i huset mange, mange gange siden.

God tirsdag efter Pinse.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Små nye kartofler i bagepapir med krydderurter”

  1. Kan anbefale røget salt pakket med kartoflerne – giver en dejlig smag af sommer og grill.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: