Koteletter i citron- og kaperssovs

Den sene vinters frugter er citrusfrugterne. Især citroner. Gule, skarpe, friske og klare som lyset, der kommer igen.

Billede2

Her er opskriften på en lækker citronsovs med kapers. Vi stegte koteletter til, men man kan såmænd ligeså godt lave den med en schnitzel – gris eller kalv, med kyllingefilet, eller hvad man nu har lyst til.

Til to personer skal man bruge:

2 koteletter
Mel til at vende koteletter i, salt og peber til at krydre dem og en klat smør til at stege dem i.

1 økocitron
1 dl hvidvin
1 dl bouillon
2 spsk kapers
1 tsk Maizena rørt ud til koldt vand til at jævne sovsen

Skær halvdelen af citronen i skiver og pres den anden halvdel. (Skallen kan nu fryses til næste gang, du har brug for revet citronskal).

Drys koteletterne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side – mere, hvis koteletterne er tykke, mindre hvis de er tynde.

Tag dem af panden og hold dem varme. Kog panden af med vinen, tilsæt bouillon, citronsaft og kapers. Læg citronskiverne i sovsen og lad det hele koge stille i et par minutter.

Smag til – måske skal sovsen have et lille drys sukker, så smagen kommer rigtigt frem. Salt og sukker er de bedste smagsforstærkere, vi har.

Jævn sovsen med Maizena og hæld den over koteletterne.

Billede2

Forårsfriskt, skarpt og dejligt – igen som senvinterens lys.

Billede4

Ovnkartofler med citron og hvidløg passer godt til.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: