De bedste opskrifter og billeder fra 2020 – del 2

Vi går hastigt videre med juli. Det regnede en del i juli, men sommer var det nu alligevel. Og juli blev startet med blomsterfestival i Tivoli Friheden. Et herligt arrangement, som vil blive gentaget her til sommer.

En af de mange, sjove ideer på Tivoli Frihedens blomsterfestival.

Juli var dage i pavillonen, havebesøg i både regnvejr og tørvejr og udflugter med og uden hunde. Sommerferie. Tre dejlige uger hjemme.

Rosie på toppen af Borum Eshøj.

Julis bedste opskrift var den sprøde og lækre pizza med squash. Når først de squash begynder, er de ikke til at stoppe igen, så der skal mange opskrifter til…

Pizza fra haven med squash, skinke, rødløg og to slags ost.

August, den fuldmodne og officielt sidste sommermåned. Grøftekanter

Den lille vej, der fører fra 511’eren ned til ‘Specielle pelargonier – Kig ind‘.

og høstlandskaber, floks og georginer – og lyden af dieselmotorers dunken og mejetærskernes ‘fuld tank alarmer’.

Og havebesøg igen. Hos Claus Dalby, hos Aase Hviid, hos Lotte Bjarke og her hos Haven ved Hegnet i Silkeborg. Et ganske specielt og forunderligt sted.

Burgeren, kalder de den fine, flækkede sten 🙂

Den bedste opskrift fra august er nok de nemme mexi-koteletter. En ret, der ligeså godt kan laves med kyllingeschnitzler. Med duft og smag fra det sydlige Californien og Mexico. Lidt inspireret af Rick Stein udsendelserne, som vi så i august – og bestemt en ‘hvor gærdet er lavest’ opskrift.

Nemme mexi-koteletter

September. Georginer, solhatte, modne blommer og hyben

og en lille septemberferie til Fyn.

Havudsigt med vind i ørerne.

Den bedste opskrift i september er Zucchini Bread – en anderledes squashkage. Jeg bliver helt lækkersulten bare af at tænke på den sprøde, søde og krydrede kant…

Zucchini Bread – en anderledes squashkage

I oktober blev det efterår. Det gør det jo i oktober, og efteråret var langt og gyldent. Et par ture til Flensburg blev det til, før der igen blev lukket ved grænsen. Åh, hvor jeg trænger til at høre udenlandsk omkring mig…

En af de små gårde ved Rote Strasse i Flensburg.

Kastanjerne dryssede ned,

og det samme gjorde æblerne, hvorfor den saftige, mørke æblekage med pebernøddekrydderi bliver månedens opskrift.

Pebernødde-æblekage

November. Mørket tog til, efter vi gik over til vintertid, og tja – november er november. En dejlig måned at være jagthund, og så må man jo glæde sig på deres vegne, ikke?

Maggie på jagt efter blade i haven.

Jeg fik lavet årets dørkrans på et hyggeligt kursus hos Bruuns Have.

Nærbillede af et udsnit af kransen fra kurset hos Bruuns Have.

Næste gang, jeg laver en krans, der skal hænge udenfor, skal den være uden mos. For vi har mange fugle, og de pirker lystigt mosset ud af kransen i håbet om at finde nogle lækre insekter under det. Trappen ved hoveddøren er fyldt med mosdrys fra deres ivrige søgen, og kransen er blevet lidt afpillet og trænger til en renovering.

Novembers bedste opskrift – tjah… der går det i to retninger. Der var den møre og saftige and i fransk appelsinsovs. Den var dejlig til Mortens Aften, hvor det gerne skal være and, men ikke nødvendigvis juleand.

Sprød andebryststeg på ben med fransk appelsinsauce

Men af dagligretter må jeg også fremhæve forloren hare med æble og allehånde i farsen. Den med den skilte sovs. Vi har jo alle sammen mest brug for opskrifter på hverdagsmad. Der er jo flest hverdage…

Forloren hare med bacon og æbler – og skilt sovs

December – for få minutter siden var det december. Adventskrans og pynt.

Adventskrans med gammelrosa lys. Jeg troede, jeg var lidt vild – men det viste sig, at der var rigtig mange andre, der havde brugt den samme farve lys…

Julemad og kager. Månedens opskrift er julebagels. Lidt anderledes kage/brød til julebrunchen og rigtig godt. Til brunchen tredje juledag lavede vi i øvrigt også nogle af de små, tykke, amerikanske pandekager med revne æbler og kanel i dejen. Det kan anbefales.

Syltet appelsinskal og tranebær giver ekstra smag til Julebagels til brunchen.

Det blev en anderledes december. En december med masser af aflyste begivenheder og totalt kaos for os stakkels menighedsråd omkring julegudstjenester eller ikke. Det endte juleaftensdag med ‘ikke’, så der blev ikke plads i herberget.

Hvad mon madonnadamen her havde sagt til en aflyst julegudstjeneste? Nå pyt – hun er sikkert lavet i Kina alligevel 😀

Alligevel blev det juleaften, og det blev nytårsaften. Og nu er vi her. I starten af det nye år. Endda den første arbejdsdag i det nye år. Men ok. Med årskavalkaden er der sagt grundigt farvel til det gamle år, og nu skal vi den vej, næsen peger: nemlig fremad.

Rigtig god mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “De bedste opskrifter og billeder fra 2020 – del 2”

 1. Godt nytår til dig. Når jeg ser alle dine flotte billeder er der jo meget at se frem til. Men det er godt nok svært indimellem.

  Like

  1. Der er meget at se frem til. Og vi skal huske også at leve nu, for på trods af corona får vi jo ikke tiden igen. Der er heldigvis meget, man kan gøre – selv under skærpede restriktioner. Op med humøret, Lisbet – de vaccinerer på livet løs, og der er håb forude.
   Knus herfra.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: