Bløde kerneboller

Det sner, vinden er i nord, og det er lige vejr til hjemmebag. Hos bageren har de sådan nogle bløde boller, der har både bid og kerner. De smager rigtig godt. Nogle af dem er med frø og kerner som dem, du får opskriften på i dag.

Bløde, hjemmebagte boller med solsikkekerner, hørfrø og chiafrø.

Andre er med gulerod, med nødder og perlesukkerdrys på toppen – eller endda med chokolade. Basisopskriften er den samme. I dag er det dem med kernerne, det gælder.

Til bollerne skal man bruge:
600 g mel
3,5 dl vand
60 g smeltet smør
1 pk gær
1,5 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1/2 dl chiafrø

Put melet i en skål og bland salt, sukker og kerner i melet. Smelt smørret. Rør gæren ud i vandet og hæld først gærblandingen i melet og derefter smørret. Ælt grundigt. I røremaskinen, til dejen samler sig om dejkrogen – og så giver du den lige et halvt minut mere. I hånden, til dejen føles sammenhængende og smidig.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager tre kvarter til en time. Form 12 store boller af dejen og sæt dem til efterhævning på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve en halv times tid og bag dem så på 200 grader i 15-16 minutter.

Krummen bliver blød og luftig, men stadig med et godt bid.

Bollerne kan bruges både som morgenmadsboller eller som frokostboller – eller bare, fordi man har lyst til en nybagt bolle til en kop varm te, mens vinden suser og sneen falder.

God snefyldt onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Bløde kerneboller”

 1. Hej Karen. Godt Nytår til dig. Jeg har lige bagt dine boller her i eftermiddag, de er bare gode jeg prøve næste gang med revet gulerødder. det var hurtig at lave dejen. Knus Inger

  Like

  1. Hej Inger,
   Dejligt at høre. Jeg har også tænkt på at bage dem med gulerødder her i weekenden. Og så nok også en håndfuld solsikkekerner. Det passer så godt i smagen til gulerødder.
   Rigtig god weekend og knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: