Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost

Hvis du også har squash i haven, har du sikkert mange, og du leder sikkert også altid efter nye opskrifter med squash. Det gør jeg i hvert fald…

Her en en god en af slagsen: Pizza med fyld af stegt squash, rødløg og små hvidløgsskiver – alt sammen anbragt på en sprød bund med frisk mozzarella og drysset gavmildt med revet parmesan til sidst.

Man skal bruge:
1 portion pizzadej
2 mellemstore squash – sådan i butiksstørrelse
2 rødløg i tynde skiver
4-5 fed hvidløg i tynde skiver
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 kugler frisk mozzarella
50 g fintrevet parmesan eller grana ost
Lidt skinketern (kan sagtens udelades)

Skær squashene i kvarter på den lange led og fjern kernerne. Skær squashen i tynde skiver – på den korte led. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Gør det samme med de 4-5 fed hvidløg.

Varm en pande op med rigeligt olivenolie og steg grøntsagerne for god varme i en 10 minutters tid, så de bliver møre (og så en del af væden fordamper – squash er meget våde…) Drys med salt og peber.

Skær mozzarella i tynde skiver og riv parmesanosten.

Bred pizzadejen ud på en bageplade (husk bagepapir!), og fordel mozzarellaskiverne over hele bunden. Fordel derefter grøntsagsblandingen over hele bunden – husk at komme godt ud i hjørnerne. Drys til sidst med skinketern og den revne parmesan og bag pizzaen i cirka en halv time, så osten bliver gylden og bunden sprød.

Det er en enkel pizza af den slags, der hedder en Pizza Bianco – en hvid pizza uden tomat. Den slags pizza smager overraskende godt, men man ser dem sjældent. En anden af samme slags er kartoffelpizza – den skal du også prøve en dag.

Opdatering 5. august 2021:
Vi har lige  lavet squashpizza igen, og denne gang brugte jeg chorizo. Skær chorizoen i små tern og rist dem sprøde på panden. Steg squash og rødløg i det fedt, der er smeltet af chorizoen og fortsæt derefter som ovenfor. Chorizo giver et godt pift til pizzaen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost”

   1. Tak for svar ! Aftensmaden her i huset var idag “pizza med squash …” efter din opskrift -brugte dog en rest chorizo i stedet for skinketern . Pizzaen smagte uhmmm….. Blev bagt ved 220 grader.

    Like

   2. Jeg bliver så glad, når mine opskrifter bliver brugt 🙂 Chorizo er også supergodt sammen med squash – de har godt af lidt krydret og salt modspil. Ovne er jo så forskellige, så efterhånden finder man den indstilling, der giver det bedste resultat 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.