Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost

Pizza med fyld af stegt squash, rødløg og små hvidløgsskiver.

Alt sammen anbragt på en sprød bund med frisk mozzarella og drysset gavmildt med revet parmesan til sidst.

Man skal bruge:
1 portion pizzadej
2 mellemstore squash – sådan i butiksstørrelse
2 rødløg i tynde skiver
4-5 fed hvidløg i tynde skiver
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 kugler frisk mozzarella
50 g fintrevet parmesan eller grana ost
Lidt skinketern (kan sagtens udelades)

Skær squashene i kvarter på den lange led og fjern kernerne. Skær squashen i tynde skiver – på den korte led. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Gør det samme med de 4-5 fed hvidløg.

Varm en pande op med rigeligt olivenolie og steg grøntsagerne for god varme i en 10 minutters tid, så de bliver møre (og så en del af væden fordamper – squash er meget våde…) Drys med salt og peber.

Skær mozzarella i tynde skiver og riv parmesanosten.

Bred pizzadejen ud på en bageplade (husk bagepapir!), og fordel mozzarellaskiverne over hele bunden. Fordel derefter grøntsagsblandingen over hele bunden – husk at komme godt ud i hjørnerne. Drys til sidst med skinketern og den revne parmesan og bag pizzaen i cirka en halv time, så osten bliver gylden og bunden sprød.

Det er en enkel pizza af den slags, der hedder en Pizza Bianco – en hvid pizza uden tomat. Den slags pizza smager overraskende godt, men man ser dem sjældent. En anden af samme slags er kartoffelpizza – den skal du også prøve en dag.

Opdatering 5. august 2021:
Vi har lige  lavet squashpizza igen, og denne gang brugte jeg chorizo. Skær chorizoen i små tern og rist dem sprøde på panden. Steg squash og rødløg i det fedt, der er smeltet af chorizoen og fortsæt derefter som ovenfor. Chorizo giver et godt pift til pizzaen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost”

   1. Tak for svar ! Aftensmaden her i huset var idag “pizza med squash …” efter din opskrift -brugte dog en rest chorizo i stedet for skinketern . Pizzaen smagte uhmmm….. Blev bagt ved 220 grader.

    Like

   2. Jeg bliver så glad, når mine opskrifter bliver brugt 🙂 Chorizo er også supergodt sammen med squash – de har godt af lidt krydret og salt modspil. Ovne er jo så forskellige, så efterhånden finder man den indstilling, der giver det bedste resultat 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: