Hvor gærdet er knapt så højt: nem mexi-mad

Koriander, lime og den skarpe duft af nyristet og stødt spidskommen. Modne, søde tomater, sprøde peberfrugter og skarp chili. Hvis det får dine smagsløg til at juble, skal du læse videre og få en lynhurtig genvej til den helt rigtige mexicanske smag.

Vi lavede de nemme, mexicanske koteletter i går, og det er ikke sidste gang, vi prøver det. Retten kan også sagtens laves med kyllingebryst.

Hemmeligheden er at bruge lidt færdig salsa, som man krydrer videre på, men det kommer vi til.

Til fire personer skal bruge:
1 glas salsa (den billige fra Netto – vælg selv Medium eller Hot)
1 dåse hakkede, flåede tomater
2 tsk cacaopulver (det usødede – ikke det til ungernes kakaomælk)
1/2 tsk kanel

4 koteletter uden skaft
2 tsk nyristet og stødt spidskommen
1 tsk chilipulver
Olie til stegning
Hakket frisk koriander – masser af det.

Rist de hele spidskommenfrø til hele køkkenet dufter. Stød frøene fint i en morter og bland med chilipulveret. Gnid koteletterne med blandingen.

Rør salsa og tomater sammen med cacaopulver og kanel.

Steg koteletterne i 2-3 minutter på hver side, hæld salsablandingen over dem og bring det i kog. Lad hele herligheden simre i en 10 minutters tid. Drys med koriander og server direkte fra panden.

Godt tilbehør er ris blandet med bønner, en håndfuld tortilla chips og så rigeligt af Colorado Kates majssalsa-salat.

Vi kom også en avocado i tern i Colorado Kates opskrift denne gang. Det bestemmer vi nemlig selv, for Colorado Kate er nu engang også mig, bare i en lidt anden og meget sejere version. Mit seje alter ego…

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Hvor gærdet er knapt så højt: nem mexi-mad”

  1. Elsker mexicansk mad og har fundet ud af, at hjemmebagte tacos med et bredt udvalg af fyld-muligheder er den perfekte mad til børnefamilier. Så kan de voksne (endelig) vælge de stærke ting, mens børnene kan vælge de milde, og alle kan lave de kombinationer, de bedst kan lide 🙂

    God weekend!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: