På besøg i Haven ved Hegnet

Jeg har gerne villet besøge Haven ved Hegnet lige siden 2017, hvor jeg mødte Inger og Jørn – havens ejere – til CPH Garden. Vi fulgtes derfra og for grundigt vild i nogle kolonihaver i Valby, før vi endelig mødte en bus, der kunne køre os til Hovedbanen, så vi kunne komme hjem.

Jeg har ikke nået det før i dag – tre år efter. Enten var der åben have, når vi skulle noget andet, og da jeg endelig kunne få alting til at passe, var bilen punkteret. Heldigvis blev jeg inviteret til at komme i dag, og jeg har brugt formiddagen på at liste rundt på de markstensbelagte stier med julelys i øjnene.

Der er brugt så meget fantasi og kreativitet (og hårdt arbejde, selvfølgelig – det slipper man ikke for) på at skabe den forunderlige plet.

Mange kender haven, og endnu flere kender Jørns billeder, som han heldigvis lægger mange af i havegrupperne på Facebook. For det er billeder, man kan fordybe sig i. I haven er der mange sten – rigtig mange sten. Sat sammen på kreativ vis, så der bliver spillet på farver og former.

Og haven er meget grøn. Det er en god have i regnvejr… og om vinteren. Den bliver ikke bar og kedelig, når de mange stauder visner væk, fordi strukturerne er så gode, og fordi der er så meget stedsegrønt – det meste af det smukt klippet. Jørn siger, han bedre kan lide at klippe end at slå græs, og det kan man jo ikke fortænke ham i.

I haven er der hundreder af eksempler på, at man skal huske at have øjnene med sig og se mulighederne i det, andre kunne finde på at køre på genbrugspladsen.

Den dekorative haveskulptur her, der ligner en harpe? Det er såmænd en kloakrist, der har fået et ordentligt tryk af en vejmaskine. Jeg vil sætte farten endnu mere ned ved vejarbejder nu…

Og de mange sten med hulninger, der ligger rundt omkring, hvor de kan samle vandet og give farvespil i haven, er fundet på stranden.

Jeg ved, hvad jeg skal til at lede efter, når jeg går tur ved stranden.

Når man kommer til at tænke over det, er det utallige tons, der er gået til de fine stier, opstillinger og bedkanter. Haven er da også anlagt over mange år.

En sidste detalje, jeg lige vil vise, før jeg slutter for i dag er ‘hullet i hækken’. Oprindeligt var der en stor terrasse langs hele huset. Den er nu delt op med en thujahæk, så der kan findes både sol og skygge. Men et kighul skal der da til. Og har du nogensinde set et kighul, der er mere charmerende end det her?

Hold øje med, hvornår der er åben have igen – og skynd dig at sætte tid af til et besøg.

Tusind tak, Inger og Jørn, fordi jeg måtte komme forbi i dag. Det var en meget dejlig oplevelse.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “På besøg i Haven ved Hegnet”

 1. Hej Karen. Sikke du kommer rundt til de skønneste haver i år … vel nok noget mere tid ift. coronalukningen for din skønne b&b. Vi har heller ikke nået endnu at opleve haven ved Hegnet, men det ser virkelig skønt ud.
  kh fra det sydfynske, Helle Aagaard

  Like

  1. Ja, det har været skønt, og det er helt klart på grund af den ekstra tid. Jeg har ikke vasket, skrubbet og bagt sommeren væk i år. Det kunne godt gå hen og blive vanedannende 🙂
   kh, Karen

   Like

 2. Kære Karen
  Det er et dejligt gensyn med haven, du giver mig i dag. Den er skøn at gå i og meget fotogen. Jeg har heldigvis været der et par gange og glæder mig til næste gang.
  Risten husker jeg ikke. Den er godt set.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er nemlig en skøn have at gå i – alle de fine stier og detaljer… og ja, vi skal holde godt øje, når vi kommer til et vejarbejde 🙂 Det er lige før, jeg vil se efter, hvor de graver fjernvarmerør ned eller sådan noget. der involverer opbrudt kørebane og store maskiner.
   Kh, Karen

   Like

 3. Hvor ser den have smuk ud.
  Er total vild med den rist. Jeg troede det var et gammelt gelænder.
  Effekten med stenene og vandet er så genialt tænkt.
  Hullet i hækken har jeg altid ønsket mig. Det ser så godt du.
  Dejlige billeder du servere.

  Klem og dejlig søndag
  Charlotte

  Like

  1. Du må dertil en gang – risten ser kun så stor ud, fordi jeg gik helt tæt på med kameraet. Det samme gælder skulpturerne og andet i haven – man kommer helt tæt på, og så ser det større ud.
   Rigtig god mandag!
   Knus, Karen

   Like

 4. Åhhh hvor var det dejligt at se dine SMUKKE billeder fra Haven ved hegnet! Jeg drømmer stadig(har drømt længe, som du også har) om en dag at komme derned, tror faktisk endda jeg kan få Kim med-og at han kan forholde sig til haven!
  Tak for reportage.
  God weekend
  Masser af hilsner fra Anette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: