Åben have hos Aase og Ole Hviid

Hen over sommeren er der flere gange åben have hos Aase og Ole Hviid. Jeg har været der adskillige gange efterhånden, og der er altid rigtig meget at se på. Nye blomster springer ud, nye ideer bliver virkeliggjort – ja, der sker noget hele tiden.

I år er vejen kantet af den mest overdådige blomsterrabat.

Haven er en forrygende vandring gennem forskellige stilarter. I den tætte, gamle have, finder man Nordeuropas flotteste orangeri. Det må det altså være.

Alt er lavet med omhu og kærlighed – og det hele er selvgjort og fyldt med håndværksmæssig snilde og kreative ideer.

Den nye have er som en stor park. En stor rosen og staudepark. Store flader af hver staude, og de skønneste rosenbuske og ‘træer’.

Aase har haft gennem årene haft stort held med den vanskelige ildkarse, og den finder man også flere steder i haven.

Centrum for rosenhaven er den store rosen- og clematisdækkede jernpavillon, der nu er blevet forstærket med ekstra kraftige rør. Rosernes vægt fik den gamle konstruktion til at ‘synke halvt i knæ’. Her et kig ind i pavillonen, hvor man rigtigt kan se frodigheden.

Drysset ud over haven på bænke og borde står Aases blomsterdekorationer. Helt enkle, hurtige modeller

og mange meget komplicerede og tidskrævende. Så smukt at se.

En plante, jeg særligt hæftede mig ved, som var brugt mange steder på forskellig vis, vil jeg vende tilbage til i morgen. Der skal jo også være noget at glæde sig til.

Haven er åben i dag og i morgen fra 13-18 på adressen Orholmvej 1, 8850 Bjerringbro. Følg eventuelt Aase på Facebook, hvor nye datoer for åben have bliver annonceret.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Åben have hos Aase og Ole Hviid”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: