CPH Garden 2019 – årets havebegivenhed

Vejret var godt og stemningen høj, da jeg i går var til åbningen af CPH Garden 2019. Det blev mindst lige så godt, som jeg havde forestillet mig. Ret fantastisk faktisk.

8 showhaver, 9 inspirationshaver, et utal af boder og forhandlere af lækre havesager, havekunst, blomster og planter. Nok at se på til flere dage.

Men nu var det altså i går på åbningsdagen, jeg var der, og jeg proppede så mange indtryk som muligt ind i mit til sidst næsten rundtossede hovede.

På åbningsdagen var der prisuddelinger – både medaljer til Showhaverne og uddeling af CPH Garden Awards.  (Du kan læse mere om det hos Haveselskabet.) Blandt andet vandt den skønne Fru Pedersen i kategorien Årets Haveoplevelse, og showhaven En Skærsommernatsdrøm blev ‘Best in Show’.

Det var fuldt ud fortjent i begge tilfælde, syntes jeg. En skærsommernatsdrøm er en vidunderlig lille oase med et drømmesyn af blomster og spejle. Og en have, der tager udgangspunkt i Shakespeare, kan man da kun elske.

Den have var jeg virkelig pjattet med, men også den Danske Jungle tabte jeg helt hjertet til.

Grøn frodighed, vand og en lille bro af treller. I det hele taget kunne jeg bedst lide de showhaver, man kunne gå ind i. Det giver en langt bedre oplevelse.

Ud over alt det, der er at se på, er der også en lang række spændende foredrag. Det er et imponerende program.

Det er så helt sikkert årets havebegivenhed, så skynd dig – du kan stadig nå det. CPH Garden varer fra torsdag til søndag, og der er helt sikkert stadig billetter. De kan købes her hos Haveselskabet.

Du kan læse meget mere om CPH Garden hos Haveselskabet – om de overordnede planer, om de enkelte showhaver og meget, meget mere. Det vil jeg ikke genfortælle. Her er det derfor nogle af mine personlige indtryk, jeg deler i dag – og jeg må sige, at det er svært at sortere, for der var bare så meget dejligt. Både stort…

og småt.

I morgen vil jeg vise lidt mere – lidt flere haveindtryk og lidt om alle de skønne ting, man kunne købe, hvis man havde penge nok – og måske har indtrykkene nået at falde lidt til ro til den tid. Men det tager nok et par dage.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “CPH Garden 2019 – årets havebegivenhed”

 1. Kære Karen
  Når nu jeg ikke kunne være der, så er det fantastisk at se dine smukke billeder. Håber jeg en dag får oplevelsen selv.
  Tak for et dejligt indlæg.

  Knus
  Lone

  Like

 2. Du har fået skudt nogle rigtig gode billeder. Jeg var vild med mange af showhaverne på hver deres måde, og favoritten var heldigvis den, der vandt. Junglehaven var jeg nu også ret vild med på grund af den ‘massive’ brug af vand. Ret flot.
  Men bestemt en god oplevelse. Meget bedre end sidst – det skal de have 🙂
  Nå, fik du også den tykke mand med… det var til tider svært at få gode billeder, men det er jo egentlig bare et tegn på at det var en succes.
  Jeg glæder mig til dine billeder og indtryk i morgen.

  Like

  1. Netop vand opdagede jeg, at jeg havde fotograferet en masse af. Vand i sten, vand i badekarret, vand i junglehaven og vand i springvand – vand i det hele taget. Det må have været varmen, der gjorde det? Nej, helt ærligt, så er jeg bare vild med vand i haven, og junglens lille sø var hvile for øjnene.
   Kh, Karen

   Like

 3. Også en tak herfra for friske billeder! Hvor er det et skønt foto af Jytte Høegs bronzekvinde – de er så fine! Må finde tid til at komme derud og snuse.

  Like

 4. Ih tak fordi du deler! Jeg forsøger at suge til mig fra min ‘sygeseng’ 🙂 Netop det med at man kunne gå ind i nogen af showhaverne, lagde jeg også mærke til, da de første fra CPHGarden ramte Instagram i går – det var der ikke sidste gang – og jeg tænker, det er en rigtig god ide! Glæder mig til flere billeder!

  Liked by 1 person

  1. Det er så ærgerligt, at du ikke kan være med i år – det dumme knæ. Rigtig god bedring! Jeg lægger flere billeder på i morgen. De skal lige sorteres lidt, og der er også en del, der skal slettes – uskarpe og så dem, hvor en tyk man i orange T-shirt vadede lige ind foran linsen 😀

   Like

Der er lukket for kommentarer.