Tærte med grønne asparges og laks

En luftig tærte med sprød bund og saftigt fyld af fersk laks og asparges. Rigtig forårsmad.

Det er ellers begrænset, hvad vi har tid til at finde på af nyt med hensyn til mad, for med en hvalp i huset går der meget god tid med alt andet. En tærte kan man dog altid overkomme – en tærte med årstidens fyld.

Til bunden skal du bruge (det er min gode, gamle og driftssikre opskrift på tærtedej):
200 g mel
75 g koldt smør
En håndfuld sesamfrø
1 nip salt
1 æg
2 spsk vand

Smuldr smørret i melet, tilsæt salt, sesamfrø, ægget og de to spsk vand. Saml dejen og læg den på køl i en lille times tid – eller længere. Man kan sagtens lave dejen dagen før.

Til fyldet skal du bruge:
1 bundt grønne asparges
Ca. 200 g fersk laks (2 lakseportioner uden skind)
5 æg
1 dl kaffefløde
Salt og peber

Brug en form for fløde til æggemassen. Jeg brugte kaffefløde, fordi jeg fik det til 3 kr. i Netto på grund af kort dato.  Surmælksprodukter giver for kraftig en smag til de sarte asparges.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i et godt smurt tærtefad – eller i en tærteform af silikone med stabiliserende ring, som den jeg har her.

Skær laksen i mindre stykker og fordel den ud over bunden. Gør aspargesene i stand, skær dem i mindre stykker og fordel også dem over bunden. Pisk æg og fløde sammen, krydr med lidt salt og peber og hæld æggemassen over fyldet i tærteformen.

Sæt det hele i ovnen og bag tærten på 200 grader, til toppen er lysebrun og hvælver sig smukt, og tærtedejen slipper fadets/formens sider – ca. 40 minutter.

Har du bagt den i en silikone form, kan du lade tærten stå i en 10 minutters tid, hvorefter den let kan lempes over på det fad. Ellers serverer du den bare på klassisk maner direkte fra dit tærtefad.

Vi fik en salat med hjertesalat, agurk og ærter som tilbehør – let og lækkert og lige så forårsagtigt som tærten.

Der er tærter til alle årstider. Vintertærter med rodfrugter, efterårstærter med svampe og bacon, sommertærter med nye løg og squash og forårstærter med asparges. Som sagt: en tærte kan man altid overkomme.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Tærte med grønne asparges og laks”

 1. Tænkte nu må jeg altså snart købe den tærteform-den sidste blev væk i udlån for mange år siden. Så de har været 4 kantede siden;-) lækkert med sesam, friske asparges og laks. Glæder mig til at afprøve. Tak for deling!

  Like

 2. Mumsfilibaba
  Har ikke prøvet med grønne asparges, men med spinat
  Glæder mig til at prøve med asparges
  Glæder mig også til Bunden med Sesam

  Like

 3. Engang bagte jeg mange tærter, men jeg blev lidt træt af at dejen altid hang fast eet sted. Jeg må ønske mig sådan en siliconedims, for tærter smager skønt, og opskriften med FERSK laks lyder rigtig godt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er også meget bedre end røget. De bliver altid så salte. Du må prøve min opskrift på tærtedej. Den slipper hele vejen rundt, når tærten er bagt. Men silikoneformen er en kæmpe hjælp. De har dem hos Bagebixen.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: