Inspiration til en forårsfrokost

I weekenden holdt vi ‘tidlig påskefrokost’ med naboerne. Det var egentlig en forsinket julefrokost, men sådan kan det jo gå. Menuen var frisk og forårsagtig.

Måske er der lidt inspiration at hente, hvis du er ved at planlægge en påskefrokost? Eller bare en weekendfrokost i foråret?

Jeg vil i hvert fald lave den her kolde rejetærte igen til påske, for den er både blød, frisk og lækker.

Opskriften tager udgangspunkt i opskriften her fra Dansukker. Jeg brugte min egen opskrift på tærtedej. Den er nemlig både god og driftsikker.

Jeg havde kun en plade af dej i bunden af tærten. Da bundene var kølet af, brugte jeg kagefolie til at holde fyldet på plads.

Det bløde og cremede fyld er lavet af rejer, æg, hytteost og creme fraiche 6%.

Da jeg første gang testede opskriften i sidste uge, havde jeg ikke purløg på lager, så jeg brugte hakket rødløg i stedet for. Det vil jeg også gøre næste gang, selvom det grønne pynter. Rødløget smager bare af mere, og det kan rejerne sagtens tåle.

Derfor kommer opskriften på fyldet til at lyde sådan her:

300 g optøede og afdryppede rejer
4 hårdkogte, hakkede æg
1/2 dl finthakket rødløg – svarende til et mellemstørrelse løg
2 dl cremefraiche 6%
2 dl hytteost
2 spsk fintrevet peberrod
1/2 tsk salt
1/2 tsk brunt rørsukker
4 blade husblas

Fremgangsmåden finder du hos Dansukker – jeg vil ikke kopiere af hensyn til deres copyright. Det er snyd, synes jeg, og jeg hader, når andre kopierer mine opskrifter uden at skrive, hvor de har den fra. Æres den, der æres bør.

Jeg lavede i øvrigt også sildesalaten fra samme side. Den er også frisk og lækker med agurk, persille og hakket porre.

Resten af menuen var Vitello Tonnato,

ost og småkager til kaffen. De der gode med citronskal og hvid chokolade.

Og så var der selvfølgelig forårsblomster på bordet…

Om et par dage vil jeg lave et indlæg med forslag til flere lækre retter, der er velegnede til en påskefrokost. Men nu er det tid til luftetur ud på marken, før jeg skal på arbejde.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Inspiration til en forårsfrokost”

 1. Tak igen for gode opskrifter. Rejetærten er noteret, og selvfølgelig skal opskrifter ikke kopieres. Jeg bliver også gal, når jeg kan genfinde mine tekster på andres sider. Nogle gange har de ikke engang gidet at omskrive, men blot hugget det direkte. Og ikke et ord om kilden. Mugge, mugge 😉
  God luftetur i det dejlige vejr.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, det er ringe… Jeg læste lige, at der er en kvinde, der har kopieret bøger – handlinger og direkte dialog – fra Nora Roberts. Hun skule da skamme sig, sådan en gimpe.
   Dansukker har rigtig mange lækre opskrifter. Man skulle tro, de var proppet med sukker, men det er de ikke. Sukkeret er brugt som krydderi, og det er jo ret genialt 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.