Variationer over hakkebøffer

Kender du nogen, der ikke kan lide en hakkebøf? Det tror jeg ikke, jeg gør. Jeg elsker også selv en god hakkebøf. Men jeg kan også godt lide at lege lidt med maden.

Her er det Salisbury Steak – en fin variation over bøf med løg

En hakkebøf behøver jo ikke at være ens hver gang. Her er nogle af mine yndlings ‘hakkedrenge’.

Bøf med løg er altid populært, men har du prøvet at lave Salisbury Steak en gang imellem i stedet for? Let krydret kød i en virkelig god løgsovs med champignon. Det er en rigtig efterårs- og vinterret, der næsten kræver kartoffelmos.

Man kan også variere sin hakkebøf ved at røre ‘et eller andet’ i farsen. For eksempel som i de her sydstatshakkebøffer, hvor kødet er rørt med en krydret blanding af stegte løg og bladselleri. Lyder det underligt? Det er det ikke. Prøv det. Sydstatskål er rigtig godt tilbehør.

Sydstatsbøf og kål

Eller du kan komme ‘noget udenpå’ bøffen. Hakkebøffer med sprød dukkah er er superlækre. Bøfferne er vendt i en blanding af hakkede mandler, frø og krydderurter. Det giver knas og smag uden at dominere det gode kød.

Dukka – en lækker blanding, der kan bruges til meget

En god hjemmelavet rub kan også bruges på en hakkebøf.

Hjemmelavet krydderblanding, der egner sig lige godt til oksekød som til kylling

Til sidst et godt tip til at få en smagfuld og saftig hakkebøf: Drys ikke bøfferne med salt og peber. Rør salt og peber i kødet, før du former og steger bøfferne. Det gør en verden til forskel.

Og så det allervigtigste: Brug godt kød. Også når det gælder hakkekød. Det er dyrere, men det svinder ikke.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Variationer over hakkebøffer”

  1. Nogle gange skal jeg passe på med, på hvilket tidspunkt på dagen, jeg læser dine indlæg. F.eks idag – jeg bliver så frygtelig sulten både af billederne og at læse opskrifterne 😉😉.

    Like

    1. Sådan har jeg det, hvis jeg er sulten, før jeg køber ind. Man bliver endnu mere sulten af at se varerne, og de flyver lige ned i kurven. Så det må times med indkøb – og med at læse opskrifter 😀

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: