Hjemmeblandet ‘rub’ til kød

Man kan købe færdige krydderiblandinger, der passer til kylling, til gris eller til oksekød. De bedste af dem smager faktisk ret godt. Men de er også ret dyre.

Et lille glas hjemmebryg…

Jeg har begivet mig ud i at lave min egen blanding til kød – en ‘rub’ ville man nok kalde den. Og det er supernemt. I går brugte vi den til koteletter, og i dag får du opskriften.

Kigger du på din egen krydderihylde, er der højst sandsynligvis allerede alt det, der skal bruges. Ellers er ingredienserne overkommelige at anskaffe og nemme at finde.

Til blandingen skal du bruge:
2 spsk paprika
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk løgpulver
1 tsk tørret oregano
1/2 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber

Bland det hele sammen i en lille skål og opbevar blandingen i et lille glas med tætsluttende låg, til du skal bruge den.

Her står alle ingredienserne klar.

Som du kan se, er det helt almindelige krydderier fra mange forskellige steder, jeg har stående i skabet. Ikke dyre eller specielle krydderier. Hvidløgspulveret er fra Lidl, Løgpulveret er fra Tiger. Paprika og oregano er vist nok fra Netto. Det er oreganodåsen i hvert fald – men den oregano, der er i dåsen, er fra Rema. Sådan en dåse kan jo fyldes igen og igen.

Du kan variere blandingen – bruge halvt almindelig og halvt røget paprika for eksempel. Og du kan putte lidt chili i, hvis du synes. Men basisopskriften her, den holder.

Og hvordan skal sådan en ‘rub’ bruges? ‘To rub’ betyder jo bare ‘at gnide’ på engelsk. Gnid kødet godt med blandingen, før du steger det. Så let er det.

Vi gav et par koteletter et godt drys af blandingen i går, brunede dem på panden og stegte dem færdige i ovnen. Det samme kan du gøre med kylling. Er det til hakkebøffer, som vi også har prøvet blandingen til, drysser du bare pulver på de færdigformede bøffer og klapper det lidt fast, før du steger dem.

Det behøver hverken at være dyrt eller svært at skaffe for at være godt. Og i de her tider, hvor man ikke kommer så vidt omkring, er det jo en rigtig god ting.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: