Sydstatskål

Her i ferien har jeg slappet af med et par romantiske historier af den slags, der betyder FERIE.

Billede10

E-bøger af Ava Miles fundet gratis på Amazon.com. Historier om kærlighed og kogekunst, havedesign og countrymusik. Litterær junkfood, men hvem falder ikke for en gang junkfood en gang i mellem? Og så var de hyggelige og ret så inspirerende – især på madfronten. De spiser simpelthen så meget i de historier, at man bliver sulten af læse dem. Men hvad. Fiktion er jo fiktion, så de er stadig tynde, når bogen er slut.

Og det de spiser, det er sydstatsmad. Tit collard greens, der er en slags bladkål – stegt med bacon og løg. Det lød faktisk ret godt, så jeg prøvede at lave sådan en omgang sydstatskål med sommerhvidkål. Det var slet ikke så ringe endda. Enkelt, med stor smag og helt klart værd at anbefale.

Billede6

Man skal bruge:

2 skiver bacon og måske en klat smør
1 hakket løg
1/2 sommerhvidkål – hakket groft
Salt, peber og en 1/2 tsk. sukker

Skær bacon og løg i tern og steg det i en fem minutters tid sammen i en gryde – er det meget mager bacon, skal der også lige en klat smør til, så det ikke brænder på. Tilsæt kål, salt, peber og sukker og steg for mellemhøj temperatur i de næste fem minutter. Rør rundt i det hele tiden.

Billede7

Kålen må gerne få en anelse farve, men brændt skal den selvfølgelig ikke blive – og der skal stadigvære bid i den.

Vi fik kålen som tilbehør (sammen med et fad bagte tomater med hvidløg og balsamico) til en hjemmekomponeret sydstats-hakkedreng – mere om den i morgen, for hvornår har man ikke brug for nye ideer til hakkekød?

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sydstatskål”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: