En ny tradition

I går var det husbondens fødselsdag, og ligesom sidste år tog vi en tur til Flensborg for at spise fødselsdagsfrokost og se lidt på byen, nu hvor vi igen må komme lidt udenfor de hjemlige rammer.

Blumenhof i Rote Strasse

Sidste år var der så hyggeligt pyntet i byen, og det er der også i år.

I Tyskland går man stadig med mundbind, og der skal vises coronapas på restauranterne. Kun ca. 50% af tyskerne er vaccineret – mærkeligt nok. Det er ikke det, man umiddelbart forbinder med tysk effektivitet? Men mundbind eller ej – Flensborg er stadig en hyggelig by, som jeg skrev om her sidste år.

Også fra Blumenhof i Rote Strasse.

Nogle ville nok synes, det er lidt langt at køre for en fødselsdagsfrokost, men det er nu så dejligt at komme lidt længere ud end Aarhus og omegn. Vi har regnet på det, og vi kan faktisk spare både brændstoffet og frokosten ind ved at købe ind til en måned, når vi er der. Derfor er det ved at blive lidt af en fødselsdagstradition.

Sig ikke, at tyskere ikke har humor.

Det er så hyggeligt med den slags traditioner, som kan opstå og holde i nogle år, til man finder på noget andet. For traditioner giver kun mening, hvis der er en mening med dem. En tom tradition dør ud af sig selv – af og til efter en lang og træls tid, hvor man gør noget, fordi man plejer at gøre det. ‘Plejer’ er som bekendt verdens dårligtste grund til at gøre noget.

Men indtil videre er Flensborg et glimrende mål for fødselsdagsudflugter – og måske vi skal afsted igen, når det om en lille måneds tid er min tur til at blive et år ældre?

Vores yndlingsrestaurant i Flensborg – Die Weinstube.

Men hvad med hundene, når I sådan føjter afsted en hel dag, vil du måske spørge? De var i gode hænder og blev passet af naboerne, som de er helt pjattede med. Er der noget bedre end at have gode naboer?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “En ny tradition”

 1. Næste gang skulle I lægge vejen forbi Isted-løven, som skuer mod syd oppe fra Flensborgs gamle kirkegård.
  Den er ENORM og majestætisk og alt det dér, men også en lille smule nuttet!🦁

  Like

 2. Tillykke med manden igår🇩🇰. God ide med sådan en udflugt til Flensborg som er min fødeby. Sjovt nok var vi der forrige weekend i anledning af en 80 års fødselsdag. Vi kørte derned fredag morgen og hjem igen om søndagen. Var selvfølgelig i Rote Strasse og ind og kigge i baggårdene, så også den fine engletrompet. Vi spiser også gerne i Gnomenkeller hvor der er hyggeligt og de laver god mad. I skulle også prøve “Im alten Speicher” – det er også godt.
  Vh. cornelia

  Like

  1. Tak, Cornelia. Flensborg er en rigtig hyggelig by, og Gnomenkeller – det var der, de havde det sjove skilt 🙂 Vi tjekker de to steder næste gang, vi er afsted. Jeg er meget betaget af de små gårde der i Rote Strasse. Jeg har også hørt, at der er en antikvitetsbutik med cafe et sted – det må vi også kigge efter.
   vh/Karen

   Like

   1. Den café kender jeg desværre ikke.
    Ifm. gode indkøb ved jeg ikke om i har været i Citti Park? Den er et besøg værd og de har det største udvalg i alt!!!
    Alene deres grøntafdeling, slagterafdeling mm. Det er bare mums og vi går gerne shop amok😉. Min mand sagde sidst at nu havde vi sikkert vaskepulver til et helt år eller mere. Måske ikke helt forkert, men jeg har et kælderrum som jeg kalder for “fjernlager” og hvor har jeg nydt godt af det i coronatiden hvor jeg ikke var så vild med at skulle på handlen.
    God søndag herfra Strib.
    Cornelia

    Like

   2. Jo, vi har været i Citti – der er rigtig meget udvalg, det har du ret i. Den minder lidt om at handle i Inco herhjemme – bare for private. Det er slet ikke dumt at have et ‘fjernlager’. Det havde vi også, da vi boede i hus med kælder.
    God mandag herfra 🙂 og vh/Karen

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: