Opskrifter fra Colorado Kates præriekøkken

Mens jeg sidder her og lytter til små hvalpegrynt, får jeg lyst til at besøge en gammel veninde. Colorado Kate, der så tit er kommet til orde her. Hun er en prægtig kvinde, der ikke lader sig rokke, og hun ved, hvad der er op og ned på et køkken (og en riffel). Så kom med derud, hvor vejene er lange, hvor der er højt til himlen, og hvor trafikken holder stille, når der går en flok bison på vejen. Indlægget er en ny version af et ældre indlæg, men det bliver det ikke ringere af.

Vinden piskede hen over prærien, så vindhekse trillede og fløj. Colorado Kate sad i køkkenet foran brændekomfuret og bladrede i familiens opskrifts- og fotoalbum.

Billedet af hende selv og Rancherman fra dengang, de byggede deres første lille bjælkehytte, der hvor ranchen nu ligger, fik hende til at falde i staver…

Rancherman var nu et flot stykke mandfolk – også dengang. Hun kløede sig lidt i nakken med den lille .32 af sølv, som hun havde fået i 7 års fødselsdagsgave af sin for længst afdøde far og bladrede videre.

Billederne og en lækker opskrift på marinade til grillkød fik minderne frem om de lange ridt, når de drev kvæget sammen i de lange sommeraftener.

Billede3
Magisk marinade til præriegrill

Mange stykker kvæg var efterhånden endt i CKs fryser, og de havde stegt mange, gode bøffer og stege i årenes løb. Hun bladrede videre og kom til den fænomenale barbecuesovs med Jack Daniels, hun altid havde i køleskabet, og som hun selv rørte sammen på et splitsekund. Ingen pulled pork burger var komplet uden den.

Majsbrødet, der var nøjagtig som det, hendes Grandma Bobba altid bagte, var der også opskrift på.

Billede2
Colorado Kates majsbrød

De sprøde kyllingestykker, marineret i kærnemælk og paneret med knuste cornflakes.

Billede10
Kylling marineret i kærnemælk.

Den lækre sydstatskylling, der kunne bages i ovn, så man ikke skulle holde øje med frituregryden.

Southern fried chicken i ovn

Og den lækre, sprøde majssalat med alt godt fra haven. Den de kaldte Pico di Gallo syd for grænsen.

De havde altid været glade for god mad, de to, og Colorado Kate elskede at svinge gryderne næsten lige så meget, som hun elskede sin gamle pick-up truck.

5c6ca7e0a1add151ec

Hen under aften stilnede vinden af, vindheksene rullede langsomt om på siden, og en præriehund stak hovedet op fra sit hul.

Man bliver doven af at sidde og falde i staver over gamle minder, tænkte Colorado Kate, og hun kaldte på Rancherman, så de kunne gå ud og skyde lidt til måls efter pyntegræskarrene på det hvide rækværk omkring de nærmeste folde, før det blev tid til at røgte kvæget og svinge gryderne endnu en gang.

86b5f7e0a1910233b27c

PS: Colorado Kate har mange flere opskrifter, som du kan finde her i kategorien Mad fra USA.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: