Idyl inde og ude

Maggie er en forrygende god mor. Hun viger ikke fra de smås side undtagen for at komme ud og blive luftet og for at spise. Det sidste trænger hun meget til, for de små hænger fast stort set hele tiden, og det kræver god og rigelig kost at producere så meget piskefløde.

Hvalpene øger vægten med mange procent hver dag, og man kan næsten se dem vokse fra time til time.

Tryg søvn ved mælkebaren

Når vi ikke har enten siddet og beundret de små og rost Maggie, kontrolvejet

Vejningen foregår i en dyb tallerken på køkkenvægten.

eller serveret hundemad, har vi været i haven i weekenden. For det er ikke kun hundehvalpene, der vokser. Det gør både krudt og ukrudt i haven også.

Men hvor er det blevet smukt derude. Grønt, grønt, grønt – og blomstrende.

De første rododendron er i fuld blomst

Gøgen er begyndt på sin kukken, og solsorten synger hele dagen fra trætoppene eller fra husryggen. Det er nu, vi næsten ikke kan følge med.

Magnolien og tulipanerne er allerede på sidste vers, de vilde forglemmigej overtager fra anemonerne, og junistauderne står på spring. Det er blevet forsommer, og det skete så hurtigt.

Så overskriften om idyl både inde og ude er ikke helt skæv, for både inde og ude er der så meget at nyde lige nu.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Idyl inde og ude”

 1. Hun er da så stærk og afbalanceret hende Maggie! Rosies død, drægtighedsperioden og nu hvalpe. Hun klarer det hele, men dét skyldes vist også hendes mennesker. I må være gode til at hjælpe hende igennem det hele. Hendes hvalpe er bedårende, simpelt hen♥️🐾🤗

  Like

  1. Du har helt ret, Katinka. Maggie er en stærk lille hund. Det har været et omskifteligt forår for hende, hvis man skal sige det mildt. Men hun har en evne til at tage tingene, som de kommer, og selvom noget går hende på, er hun i sin grundsubstans glad, positiv og med en helt særlig sødme, vi først oplevede med hende, da hun kun var 8 uger gammel. Håber, hvalpene har arvet noget af det. Jeg tror det næsten, for de er altså kære ❤
   Selvfølgelig giver vi hende kærlighed, tryghed, god mad og jagt, men havde hun det ikke i sig selv, hjalp det jo ikke meget 🙂

   Like

 2. godt at høre at Maggie er sådan en Mønstermor og de små er i fin stand en Kæmpekrammer til Maggie herfra djævleøen

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: