Sydstatskylling: Southern Fried Chicken – uden friture

Southern Fried Chicken er normalt marinerede, velkrydrede kyllingestykker, der er paneret og friturestegt. Det smager godt, men det er ikke det sundeste, man kan finde på. Kyllingen her er lavet i ovnen, og den har al smagen, men kun en brøkdel af fedtet.

For at lave sådan en kylling skal du bruge:
1 stor kylling  – eller en pakke kyllingeoverlår
1 døgn til marinering
En krydderblanding af
4 tsk hvidløgspulver
4 tsk løgpulver
4 tsk paprika
4 tsk oregano
Chilipulver efter smag – jeg brugte 2 tsk i den tørre blanding og tilføjede 2 spsk hot sauce til marinaden.
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk mælk
2 dl rasp
2 dl mel – gerne speltmel. Spelt giver sprød skorpe.

Bland krydderierne og bland halvdelen i 3 dl kærnemælk – tilsæt eventuelt lidt hot sauce. Det gør jeg. Det var marinaden.

Gør kyllingen i stand og del den i 8 stykker. Læg kyllingestykkerne i marinaden og sæt dem i køleskabet 1 døgn.

Næste dag blander du 2 dl rasp med 2 dl mel og resten af krydderblandingen. Pisk ægget sammen med mælken.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, ryst overskydende marinade af og vend stykkerne først i æggeblandingen og derefter i paneringen.

Læg stykkerne i en bradepande med afstand mellem hvert stykke – et par ekstra lag bagepapir gør rengøring ret meget lettere bagefter…

Bag kyllingestykkerne på 200 grader i en lille times tid. Det fedt, der smelter af kyllingen, skal du bruge til at dryppe stykkerne med, så der dannes en ensartet, lysebrun og sprød skorpe.

Det smager helt autentisk. Saftig kylling, sprød skorpe. Som på en diner herude på prærien, hvor der er plads til de store armbevægelser.

Et stop på Route 66 i New Mexicos ørken

Det drypper bare ikke af olie. Server kyllingen med hjemmebagte biscuits, nye kartofler og en frisk og sommerlig salat (jeg lavede hjemmelavet ranch dressing af resten af kærnemælken – har ingen opskrift endnu, for jeg lavede det bare – det tester jeg lige af og laver en opskrift en af dagene…)

Vores autocamper derovre – langt ude i ingenting – fantastisk!

Opskriften på kyllingen er en tilpasset version af en opskrift jeg har fundet på siden Real Housemoms. Det er en side, der er værd at kigge lidt på, hvis man godt kan lide hjemmelavet, amerikansk mad.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Sydstatskylling: Southern Fried Chicken – uden friture”

 1. Kære Karen
  De lyder lækkert – og så har du lært mig at bruge løgpulver og hvidløgspulver. Det er da godt nok nemt.
  Og jeg skal hilse fra mine Sankt Hansgæster og sige, at Jack Daniels ‘saucen’ er rigtig god 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er overraskende nemt og godt med de to pulvere. Og smagen er en helt anden end med frisk løg og hvidløg, så det er med at vælge, hvornår man skal bruge hvad. Mange amerikanske retter er med pulver, og man får ikke den rigtige amerikanske smag med friske løg og hvidløg… Dejligt, at gæsterne kunne lide Dr. Daniels sovsen – det kan jeg også 😀
   Kh, Karen

   Like

 2. Uhmmmm – mine mund løber i vand – tak for opskriften.
  . Jeg er stort set gået over til at bruge Panko rasp – kender du det? Det kommer oprindeligt fra Japan og fås nu i de fleste store supermarkeder. Giver end helt fantastisk sprød panering – stor forskel fra almindeligt rasp. Prøv det 🙂 du vil blive overrasket.
  … og så er kylling en af de ting jeg dobbelt-panerer – det gør en kæmpe forskel.
  Hjertelig hilsen
  Jette

  Like

  1. Jeg har prøvet panko 🙂 Det er ret godt til mange ting. Især har jeg nydt det til bagte squashfritter med krydderier og parmesan. Det giver en super skorpe.
   Mange hilsener, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: