Colorado Kates Majsbrød

Amerika, majsens hjemland. Bagende varme og en luft, der står flimrende stille over det flade landskab.

Enorme majsmarker, det tager dage at køre igennem. Støvet rejser sig, en pickup truck kommer bumplende adstadigt af den hullede vej. Riflen hænger på sin plads i bagruden. Naboerne – de nærmeste, der bor 12 miles derfra, er på vej til barbecue hos Colorado Kate og Rancherman. Ribben og kæmpe steaks syder på grillen.

I køkkenet har Colorado Kate marineret kød, lavet kartoffelsalat, rørt barbecuesovs og bagt krydrede majsbrød. Rancherman har lagt Budweiser på  is, og i køleskabet står der gallons af hjemmelavet ice tea – med citron, sukker og mynteblade.

Billede2

Country musik strømmer ud af køkkenets radio – lange landeveje, hjerte og smerte. Sixteen wheels & a dozen roses… Colorado Kate nynner med, hun glæder sig både til selskabet og til maden.

Amerikansk majsbrød – cornbread – er amerikansk comfort food, når det er bedst. Her er opskriften:

2,5 dl majsmel (fintmalet fuldkorn)
1/2 tsk salt
1/2 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 dl hvedemel
2 spsk smeltet smør (plus lidt til formen)
2 æg
2,5 dl kærnemælk

Bland de tørre ingredienser og rør de våde i. Smør en form – springform eller silikone – med smeltet smør, hæld dejen i og bag brødet i ca. 20 minutter.

Det er basisopskriften, og den smager skam godt i sig selv. Men majsbrød kan også gøres sødt, eller det kan være med lidt smæk i. Vil du gerne have et sødt majbrød – som i dineren til bacon, spejlæg og bønner – skal du hælde en halv deciliter ahornsirup i dejen. Er du mere i humør til det krydrede, kan du komme 2 spsk hakkede, syltede jalapenos, cheddar ost i små tern og hakket frisk koriander i dejen. En deciliter optøede majskorn skader heller ikke.

Billede3

Lad majsbrødet køle lidt af, før du spiser det – er der majskerner i, er de meget varme – ret længe.

Rester af brødet kan ristes. Dejen kan også bages i muffinforme. De skal også have omkring 20 minutter, og de kan fryses. For bagepulverbrød er bedst, når det er frisk.

Enjoy your meal og god torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: